Mergi la conţinutul principal

Brazi de Crăciun fără acte în pieţele brăilene

• poliţiştii le-au dat planurile peste cap comercianţilor care nu aveau acte de provenienţă a pomilor

 

Dacă tot se apropie sărbătorile de iarnă, vânzătorii de brazi ies cu marfă din belşug în pieţe.  Unii nu mai ţin cont şi de lege, astfel că aduc brazii, dar nu se mai gândesc că au nevoie şi de acte de provenienţă.

Astfel, vineri şi sâmbătă, efective de poliţişti de ordine publică, rutieri, de proximitate şi pentru acţiuni speciale au acţionat pe raza municipiului Brăila, pe linia respectării prevederilor legale privind ordinea şi liniştea publică, precum şi pentru combaterea ilegalităţilor în domeniul comerţului. Au fost aplicate  56 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproape 16.000  lei, dintre care 35 conform O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 10 la Legea 12/1991 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, şi 9 conform Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice. Poliţiştii au confiscat  bunuri în valoare totală de peste 9.500  lei (440 litri motorină, aproape 600 kg de nuci, 45 de brazi şi 10 pachete cu ţigări).

În  ziua de 9 decembrie, a fost depistată într-o  piaţă din municipiu o brăileancă de 68 de ani, care oferea spre vânzare 45 de brazi, fără a respecta prevederile legale. Pomii de Crăciun au fost confiscaţi şi predaţi Ocolului Silvic Brăila. Femeia a fost amendată conform Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro