Mergi la conţinutul principal

Brambureală totală şi pericol de accidente când se preiau colete lângă Gara CFR

• microbuzul cu remorcă ataşată, care aduce, respectiv preia colete din zona fântânii arteziene de la gara CFR, blochează aproape complet traficul, în fiecare zi de miercuri • harababura este completă şi doar o minune a făcut ca până acum să nu se întâmple un accident grav • situaţia durează de ceva vreme dar autorităţile nu dau semne că intenţionează să ia măsuri

 

Greu de crezut că schimbul de pachete dintre românii plecaţi în străinătate şi cei de acasă va dispărea, cel puţin în anii următori. Aşa că, dinspre ţările Europei de Vest şi, în sens invers, dinspre Brăila, se vor expedia fel de fel de produse, într-o mare diversitate de ambalaje (cutii, saci etc) pline cu alimente, produse industriale şi electrocasnice, electronice, vechituri ori lucruri noi ş.a.m.d. De la noi predomină - îndeosebi de Paşte şi Crăciun - dulciurile şi preparatele din carne tradiţionale, băuturile etc. Românii mai sărmanii îşi rup de la gură pentru cei plecaţi de acasă, dar se şi bucură pentru ce primesc. S-au cam schimbat însă lucrurile de când nu se mai admit la transport ambalajele voluminoase, sacii plini cu haine second-hand, obiecte foarte mari sau greu de manipulat.

Însă fenomenul acesta perpetuu, al pachetelor, generează şi probleme, mai ales lângă fântâna arteziană din faţa gării CFR, unde, în fiecare miercuri la prânz, se adună circa 50 sau aproape 100 de persoane pentru a primi ori expedia amintitele colete. De unde începe, totuşi, harababura? În primul rând din cauza locaţiei neinspirate pentru mijlocul de transport care, pe lângă faptul că este de dimensiuni considerabile, aproape de fiecare dată are ataşată şi o remorcă. Iar cum pe carosabilul dinspre blocul 10 sunt maşini parcate/staţionate pe două rânduri, de către riverani dar şi de cei veniţi la pachete, odată sosită maşina de transport, aceasta nu mai are unde gara, deci inevitabil se blochează traficul auto. Cel mai dificil este pentru şoferii de autobuze, nevoiţi să se strecoare la centimetru printre maşini dar şi printre oamenii care se bulucesc să fie cât mai faţă. Fiincă, nu-i aşa, românul este antrenat să stea la cozi, rupându-şi hainele ori călcându-se în picioare. Se ajunge, astfel, de la claxonatul maşinilor, la ţipete, fluierături, vorbe “de duh” şi situaţii limită: nimeni nu mai iese, nimeni numai înaintează. Gândiţi-vă ce este atunci când vremea e neprielnică, punând la socoteală şi riscul unor accidente auto.

Faţă de o asemenea situaţie, autorităţile locale şi poliţia trebuie să intervină pentru găsirea unei soluţii, prin mutarea locaţiei, între autogara PAX şi Depoul CFR/Poşta Tranzit, sau în altă zonă din oraş!

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro