Mergi la conţinutul principal

Brailenii se grabesc sa se debranseze de la sistemul de termoficare al orasului

Un recent ordin al Autoritatii Nationale de Reglementare in Serviciile Comunitare de Utilitati Publice (ANRSC) stabileste clar ca proprietarii de apartamente care vor sa se debranseze de la sistemul centralizat vor trebui sa obtina o autorizatie de construire. Ordinul ar urma sa fie asimilat unui regulament local aprobat in Consiliul Local Municipal, o propunere de HCLM in acest sens urmind a fi pusa in discutie in sedinta de la finele acestei luni. Astfel, anuntata inasprire a conditiilor de debransare i-a determinat pe multi dintre brailenii hotariti sa-si monteze alte surse de incalzire sa actioneze repede. In consecinta, operatorul local de termoficare a fost asaltat cu sute de notificari de debransare. Din datele prezentate de catre SC "CET", la care municipalitatea este actionar majoritar, rezulta ca de la finalul sezonului rece si pina la acest moment au fost inregistrate nu mai putin de 318 de astfel de notificari. Dintre acestea au primit aviz favorabil 222 de solicitari, iar salariatii furnizorului inca mai primesc si proceseaza notificari de debransare. "Numarul de notificari este destul de mare, insa o parte dintre solicitanti nu indeplinesc conditiile actuale impuse de legiuitor pentru a se debransa si apeleaza la falsuri in inscrisuri pentru a obtine avizul favorabil", a explicat conducerea SC "CET" SA, adaugind ca deja a fost finalizat proiectul de HCLM privind regulamentul cadru al serviciului public de alimentare cu energie termica emis de ANRSC si transmis spre dezbatere in comisii de catre consilierii municipali.
Pina la aplicarea in plan local a regulii privind obtinerea autorizatiei de construire, brailenii care solicita debransarea trebuie sa indeplineasca urmatoarelor conditii: acordul scris al asociatiei de proprietari, exprimat prin hotarirea adunarii generale, asupra intentiei de realizare a unui sistem individual de incalzire; acordul scris la vecinilor de apartament atit pe orizontala cit si pe verticala; anuntarea operatorului care are si calitatea de furnizor - in cazul Brailei este vorba despre SC "CET" SA - cu 30 de zile inainte de debransare.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu