Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Brailenii nu au reusit surpriza la Botosani

FC Botosani: Cosa - Filip, Ariton, Axinte - Dogaru, Vatavu, Porfireanu (min. 47: Hrinca), Trofin - Ursu (min. 47: M. Matei), Colban, Derra (min. 74: Grigoruta)
Antrenor: Mihai Ciobanu
CF Braila: Budur - Ghidarcea, Calin (min. 81: Posteuca), Pelin, Cristofan - Olenic, S. Marin, Macare, Sandru - Munteanu (min. 71: Pascu), Feizula (min. 64: Mindroasa)
Antrenor: Ionel Iuga
Arbitri: Ciprian Amarandei (Iasi) - Catalin Oprisan si Mihai Artene (ambii din Vaslui)

In urma cu doi ani, pe 1 Decembrie, peste 25.000 de spectatori prezenti pe stadionul Municipal din Braila sperau intr-o victorie a Daciei Unirea in partida retur cu Dinamo Bucuresti, campioana en-titre a Romaniei, una echivalenta cu accederea in semifinalele Cupei Romaniei. In acea perioada, formatia braileana pregatita de Mihai Ciobanu a avut o prestatie foarte buna si in campionat, iar daca ar fi fost sustinuta si in retur asa cum a fost in prima parte a campionatului, cu siguranta ca ar fi ajuns pe prima scena valorica a tarii. Dar la Braila antrenorii sint sustinuti in tur, sabotati in retur si firesc, treptat, am ajuns sa tremuram in fata oricarui adversar din acest esalon.
In aceste conditii, dupa doi ani aceeasi echipa fanion a Brailei, cu o alta denumire insa este in zona retrogradarii, iar sansele de supravietuire in Liga a II-a sint minime.
CF Braila a cistigat runda trecuta disputa cu FCM Bacau, insa in urma unei prestatii mai mult decit mediocre a pierdut la Botosani dupa ce totusi, la pauza tabela inca mai indica scorul de la inceputul meciului, adica 0-0.
Practic in prima repriza fazele de poarta au fost extrem de rare. Prima sansa de deschidere a scorului i-a apartinut lui Colban (min. 12), dar cu toate ca atacantul gazdelor a executat foarte bine lovitura libera acordata FC-ului din Botosani si Ghidarcea a fost la un pas de autogol, portarul brailean a reusit sa amine modificarea tabelei de marcaj.
La citeva minute si oaspetii au declansat o firava actiune de contraatac, Sandru a centrat in careul gazdelor si Ghidarcea a reluat cu capul pe linga poarta.
Cel care avea sa devina eroul FC-ului in partea secunda a partidei, Colban a sutat violent de la 25 de metri in minutul 29 si Budur, cu destula dificultate a reusit sa devieze mingea in corner.

Dubla lui Colban a schimbat soarta intilnirii

In partea secunda a meciului FC Botosani s-a instalat in jumatatea braileana si ocaziile la poarta lui Budur au inceput sa curga. In conditiile in care linia mediana a oaspetilor a facut figuratie, greul a picat pe linia defensiva, una foarte apatica, astfel ca prima ocazie a reprizei a venit in minutul 55 cind gazdele au beneficiat de o noua lovitura libera, Colban a sutat foarte bine, dar si Budur a fost la post. Patru minute mai tirziu a fost rindul lui Vatavu sa-si incerce sansa, dar si de data aceasta goal-keeperul brailean si-a facut datoria.
Mijlocasul gazdelor Dogaru a fost insa ultimul jucator al gazdelor care si-a mai trecut numele pe lista ratarilor pentru ca in minutul 68 Ariton l-a lansat in adincime pe Marius Matei, fostul virf al Daciei l-a depasit in dribling pe Tudorel Pelin, a centrat in careu si, de la sase metri, Colban a indeplinit o simpla formalitate marcind pentru 1-0.
FC Botosani a fortat desprinderea si a reusit-o zece minute mai tirziu cind, cel mai periculos jucator al gazdelor, Colban, a executat impecabil de aceasta data o lovitura libera si a stabilit totodata si scorul final al meciului, 2-0. Dupa aceasta noua reusita a gazdelor, publicul spectator care in prima repriza i-a sugerat lui Mihai Ciobanu sa-si dea demisia si-a schimbat atitudinea aclamindu-i pe jucatori, dar si pe antrenorii echipei.
CF Braila nu a reusit in aceasta parte a partidei sa treaca de prea multe ori de mijlocul terenului si firesc nu putea emite pretentii la un rezultat pozitiv. Formatia braileana ramine astfel in zona retrogradarii si, cum nimeni nu se prea mai intereseaza de destinele ei, sansele de a se salva de la retrogradare se diminueaza simtitor.

Mihai Ciobanu: "Victoria noastra este fara discutie una meritata"

La conferinta de presa de la finalul meciului, doar antrenorul gazdelor a venit. Mihai Ciobanu s-a aratat multumit de rezultat, insa nu a putut trece cu vederea atitudinea publicului local: "Dupa o prima repriza anosta, prin modificarile facute am dat o alta fata echipei si lucrurile au intrat pe fagasul dorit de noi. Victoria noastra este fara discutie una meritata, in conditiile in care oaspetii nu s-au mai vazut pe teren in repriza a doua. Am ramas insa cu un gust amar din cauza atitudinii spectatorilor care doresc multe lucruri intr-un timp foarte scurt insa nu inteleg ca sefii gruparii din Botosani nu sint inca pregatiti pentru un obiectiv ambitios. Cu siguranta insa, in aceasta iarna vom face curatenie la club si vor ramine la Botosani doar acei jucatori care doresc sa faca performanta".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii