Mergi la conţinutul principal

Brailenii au golit rafturile cu apa plata din hypermarketuri

In plina canicula, rafturile cu apa plata ale marilor magazine au ramas aproape goale, doar citeva sortimente fiind disponibile si doar la unul dintre hypermarketuri. Ieri, la orele prinzului, oferta era foarte saraca la acest capitol, la rafturi brailenii avind de ales intre citeva sortimente, majoritate imbuteliate la PET-uri de 5 litri. In schimb, apa minerala carbogazificata se gasea in toate aceste magazine atit la sortimente ieftine, cit si cele din clasa medie de pret, ambalate in bidoane de dimensiuni consacrate: 0,5 l, 1 l, 1,5 l, 2l si 2,5 l.
"Sint in magazin, am fost la raionul de apa, dar nu are decit apa minerala. Ce fac? Iau citeva sticle pentru protocol?", intreaba prin telefon, vadit derutat, un reprezentant al unei firme trimis de sefi la cumparaturi.
Responsabilii de raioane explica celor care intreaba ca vina nu apartine magazinului, ci furnizorilor care nu le-au onorat comenzile lansate inca de joi sau vineri. "Noi am transmis cererea noastra inca de la finele saptaminii trecute insa furnizorii nu au adus inca marfa. Mai incercati spre seara poate ne aduc si apa plata", vine recomandarea unei casiere dintr-un hypermarket.
Asa cum a explicat presei centrale reprezentantul unui cunoscut imbuteliator de apa minerala si plata, compania a ajuns in ultimul timp la capacitate maxima de productie, dar nu poate face fata cererii in aceasta perioada.
In conditiile de temperaturi ridicate, specialistii recomanda consumul suplimentar de apa si in special apa minerala pentru suficienta hidratare a organismului precum si pentru completarea necesarului de minerale din corp. De altfel, potrivit legislatiei in domeniul sanatatii si securitate in muna, in conditii de temperaturi extreme, angajatorii sint obligati sa asigure salariatilor o cantitate de 2-4 litri/persoana/schimb.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu