Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Brailenii au fost cuprinsi de febra cumparaturilor de Paste

In sfirsit, febra cumparaturilor i-a cuprins si pe braileni. Ieri, pietele erau ca un furnicar, cozile se formau cit ai clipi. Si oferta de produse era, ieri, mai bogata. Mieii intregi tronau in aproape toate standurile specializate, la preturi cuprinse intre 14 si 17 lei/kg. Imbulzeala era si la standurile de preparate din carne si mezeluri, dar si la cele care ofereau carne de pui. Si in piata de legume era forfota, brailenii cumparau in special verdeturile necesare pregatirii drobului. Si cum cererea a crescut considerabil, si reactia comerciantilor a fost pe masura, mararul, patrunjelul, leusteanul, in cele mai multe cazuri aproape dublindu-si pretul, 1 leu legatura fata de 0,5 lei, luni sau marti. De asemenea, cu 0,2 - 0,5 lei mai mult se vindeau si salatele, ridichile si ceapa verde sau usturoiul verde. Brinzeturile au pastrat si ele trendul, telemeaua de oaie ajungind, ieri, la 13 lei/kg, casul de oaie la 11 lei/kg, iar telemeaua de vaca la 9 - 10 lei/kg. In cazul oualor, la cele mai multe standuri erau afisate doar 0,35 - 0,37 lei/buc.

"De-a dreptul nesimtire"

Tot ieri, in spatiul special amenajat in spatele Pietei Halelor au aparut si primii vinzatori de miei in viu. Zeci de doritori se inghesuiau in jurul comerciantilor, dar deznadejdea se citea clar pe fetele lor. Fara pic de jena, ciobanii nu lasau sub nici o forma sub 10 lei/kg, ceea ce i-a infuriat de-a dreptul pe potentialii cumparatori. "De-a dreptul nesimtire. Mai bine maninc fasole de Paste si nu le dau lor suta de mii pe kilu' de miel", a spus un batrin. "Nu pot sa cred ca cer pretul acesta. E enorm. Cine cred ei ca o sa cumpere la pretul acesta?", a adaugat o doamna. Nemultumirea si indignarea cumparatorilor era indreptatita. In sate, ieri, mieii si iezii vii se vindeau inca la 6 - 7 lei/kg. "Dupa ce au umplut zeci de vapoare cu miei vii pentru arabi, vin acum la prostii de romani sa isi scoata safteaua. Nu le-ar fi rusine, la arabi sa dea cu 65 si la noi in piata cu 100. De cind ma stiu am cumparat miel si mi l-am taiat singur in curte, anul asta nici nu vreau sa aud. Da', ce, noi sintem asa, chiar ultimii prosti?! Ma duc si cumpar carne din Hala si nu le dau lor atitia bani", comenta un doritor de miel viu, in timp ce se indeparta de zona special amenajata.
Spre dupa -amiaza, insa, odata trecut socul, au aparut si primii cumparatori. "E scump, dar ce sa fac. Am auzit ca la Bucuresti se vind si mai scump. Daca asa inteleg ei sa se comporte de sarbatori! Asa fac mereu. De ce s-ar opri tocmai acum. Ca am intrat UE? Ha, ha, ha", incerca sa faca haz de necaz un brailean multumit ca, totusi, reusise sa se tocmeasca cu ciobanul si sa obtina un pret multumitor, "Nu va spun cit, ca stric piata".
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii