Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Braileni urmariti de Interpol, capturati in Spania si Italia

Un tilhar la drumul mare, un hot care a batut un politist si un spargator de locuinte - care fusesera judecati in stare de libertate si fugisera din tara inainte ca instanta sa dispuna arestarea lor - au fost capturati, recent, in Spania si Italia.
Primul dintre infractorii picati in miinile oamenilor legii este Iulian Cotiga, 29 ani, din municipiu, care in iunie 2004, a tilharit-o pe Cornelia M., 17 ani, de un telefon mobil de 270 lei noi. Individul a fost cercetat in stare de libertate, iar in martie anul trecut a fost condamnat la un an si jumatate de puscarie, insa a reusit sa fenteze autoritatile. Intrucit instanta nu a emis imediat mandat de arestare pe numele tilharului si a aminat-o pina in luna noiembrie, Cotiga si-a facut bagajele si a sters-o din tara, pe 8 iulie 2005. In noiembrie, cind s-a dispus incarcerarea individului, politistii l-au dat in urmarire generala, apoi In urmarire internationala, fugarul fiind inhatat de Interpol la inceputul acestei luni, in Italia.
"Sterea Sanaploianu, 37 ani, din comuna Gropeni, recidivist, condamnat anterior pentru 4 infractiuni de furt si violare de domiciliu, a ultragiat un lucrator de la Postul de Politie la data de 21 octombrie 2001. Deoarece s-a respins propunerea de arestare a acestuia si s-a stabilit cercetarea In stare de libertate, Sanaploianu a parasit Romania pe 13 aprilie 2002, exact In perioada dintre emiterea condamnarii de 2 ani si doua luni Inchisoare si emiterea mandatului de executare. Dupa ce a fost dat In urmarire internationala, Sanaploianu a fost arestat pe 3 mai a.c., de Autoritatile Judiciare din Spania", ne-au precizat surse din cadrul Biroului de Presa al Politiei brailene.
A treia "victima" a Interpolului este Nelu Golita, 24 ani, din Cazasu, care, ajutat de alti complici, a dat iama in ograda unui consatean, in decembrie 2002 si a furat bunuri In valoare de 600 lei noi. Dupa ce a fost condamnat la 2 ani si 4 luni de Inchisoare, in noiembrie 2003, individul a depus recurs, apoi a fugit din tara. A fost, insa, prins de judiciaristii din Italia si extradat luna aceasta, fiind "cazat" in Penitenciarul de Maxima Siguranta Rahova din Bucuresti.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii