Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Braileni participanti la concursul "Muzica populara"

Joi, dupa-amiaza, la Centrul de Creatie a avut loc preselectia tinerilor braileni care au vrut sa participe la proiectul dezvoltat de TVR2 si intitulat "Muzica populara". S-au inscris zece candidati din Braila si din judet. Ei au interpretat doua melodii prin care si-au pus in valoare calitatile vocale si repertoriul autentic, dupa care si-au prezentat costumul popular. De asemenea, juriul a mai urmarit ca cei selectati sa aiba o prezenta agreabila si spontaneitate in dialog. Selectia a fost realizata de Niculina Merceanu, realizatorul emisiunii de la TVR2, vicepresedintele Consiliului Judetean, Niculina Moisescu si directorul Centrului de Creatie, Maria Puscaciu. Candidatii trebuie sa aiba intre 16 si 30 de ani.
Au fost selectati cinci candidati din cei zece: Alina Gurgu din Gropeni, eleva la Liceul de Arta si un an de studiu la Scoala de Arte "Vespasian Lungu", Lucica Mocanu din Gulianca, eleva in clasa a XI-a la Liceul "Matei Basarab" din Maxineni, Oana Marin din Insuratei, eleva la liceul din localitate, George Chivoi, agricultor din Ciocile, si Ionut Ion, cintaret bisericesc din Spiru Haret.
Pe 2 iunie, la TVR2, din cei cinci candidati va ramine unul singur care va reprezenta Braila la semifinalele concursului. Atunci ei vor cinta doua melodii, una cu acompaniamentul orchestrei radio si una fara acompaniament, vor povesti o sotie sau o intimplare hazlie din viata lor si isi vor comenta costumul popular.
"Acest proiect vrea sa valorifice tinere talente de muzica populara vocala din zona Muntenia si Dobrogea. S-a pornit de la ideea ca se acorda o mare atentie folclorului din alte zone, care este mult mai promovat, si vor sa promoveze si folclorul zonelor Muntenia si Dobrogea", a spus Maria Puscaciu, directorul Centrului de Creatie.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii