Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Brailencele cred in sansa lor chiar daca favorita porneste formatia buzoiana

La fel ca si in runda precedenta, astazi HC Dunarea intilneste una dintre formatiile care au ca obiectiv calificarea in cupele europene, Astral Posta Cilnau. Spre deosebire insa de meciul anterior, pe acesta brailencele il disputa in deplasare, avind o sarcina cu atit mai dificila cu cit asupra handbalistelor gazda mai planeaza si amenintarea cu desfiintarea echipei, in cazul in care nu ar reusi sa realizeze calificarea in cupele europene.
"S-a investit mult in aceasta echipa, iar o nerealizare a acestui al doilea obiectiv ar echivala cu o desfiintare a echipei" declara, cu putin timp in urma, antrenorul Alexandru Mengoni, care in acest sezon a mai avut drept sarcina angrenarea in lupta pentru titlu.
Jucatoarele brailene au pregatit ca de obicei meciul in cele mai mici detalii si merg la Buzau pentru a da o replica pe masura, vizind victoria chiar daca pina acum pe terenul echipei Astral nu a cistigat decit lidera autoritara a campionatului, Rulmentul Brasov.
Trei jucatoare au acuzat probleme de sanatate in aceasta saptamina, Roxana Sanda, Ramona Ruscior si Dana Goldic insa pina la ora meciului se spera in recuperarea lor.
"Deoarece am sesizat o stare de oboseala la jucatoarele de baza, am schimbat un pic programul de pregatire prin antrenamente mai scurte, dar cu frecventa mai mare. Bineinteles ca mergem sa luptam pentru un rezultat bun, dar sintem constiente ca va fi un meci foarte greu pentru noi", declara Alexandrina Soare.
Vineri, dupa ultimul antrenament, lotul formatiei brailene a intrat in cantonament la Lacu Sarat, urmind ca deplasarea la meci sa se faca in ziua partidei.

Brailencele au cistigat in tur realizind surpriza etapei

In meciul tur, HC Dunarea s-a impus in sala Polivalenta, la capatul unei partide extrem de disputate, cu 30-29. Prima repriza a apartinut buzoiencelor insa HC Dunarea a revenit si a reusit sa egaleze pina la pauza. Partea a doua a fost dominata de gazde care au condus in permanenta la 2-3 goluri, numai ca istoria s-a repetat, de data aceasta Astral a fost echipa care a reusit egalarea, cu 30 de secunde inainte de finalul partidei. Soarta meciului a fost decisa de Ramona Ruscior care a transformat o aruncare de la 7 metri si astfel brailencele au realizat surpriza etapei.
Principalele marcatoare ale gazdelor au fost Patru 11, Craciun 7, Tomuleanu 5, iar de la buzoience Busuioceanu si Lipan, ambele cu cite 7 goluri.

Etapa de astazi programeaza meciurile:
Astral Posta Cilnau - HC Dunarea
Rapid CFR Bucuresti - Silcotub Zalau
Otelul Galati - "U" Jolidon Cluj
HCF Piatra Neamt - Rulmentul Brasov
HCM Baia Mare - Oltchim Rm. Vilcea
CSM Sibiu - Tomis Constanta
CSM Cetate Deva - HCM Roman
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii