Braileanul Marian Coman, publicat alaturi de scriitori de succes din Marea Britanie, SUA si Australia | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Braileanul Marian Coman, publicat alaturi de scriitori de succes din Marea Britanie, SUA si Australia

Redactorului sef adjunct al cotidianului nostru, scriitorul Marian Coman, i se confirma din nou valoarea prin includerea unei povestiri intr-un volum de proza fantastica alaturi de mari scriitori din SUA, Marea Britanie si Australia, "Transformarea lui Martin Lake si alte povestiri", antologie de Horia Nicola Ursu, tiparita la editura "Tritonic". Aceeasi editura a tradus si un alt volum de succes al unuia dintre scriitorii cuprinsi in antologie, americanul Jeff VanderMeer, care, IncepInd cu 21 iulie, se afla Intr-un turneu de promovare a cartilor sale proaspat traduse In Europa. Dupa Portugalia, Franta, Belgia, Germania si Cehia, va fi in Romania In perioada 12 - 16 august, unde va participa la doua lansari de carte, la Brasov si la Bucuresti. Pe lInga romanul "Veniss Underground", tradus de Mircea Pricajan, vor mai fi lansate: "Transformarea lui Martin Lake si alte povestiri", antologie care contine texte de Jeff VanderMeer, Nicola Griffith, Marian Coman, K.J. Bishop, si revista "Fiction.ro" nr.3 , care publica un interviu cu Jeff VanderMeer. Editorul, Horia Nicola Ursu, a dezvaluit citeva dintre criteriile pe care le-a urmarit atunci cind a selectat autorii: "Toti cei patru prezenti cu texte In acest florilegiu sInt tineri, au avut parte de succes dincolo de granitele tarii lor de bastina, n-au atins Inca pragul de notorietate pe care Il merita, dar cartile lor pot fi gasite si In librariile romanesti, astfel IncIt, daca aceste proze Iti vor fi deschis apetitul si vei vrea mai mult, sa nu ajungi sa ma blestemi pentru a-ti fi facut pofta, lasIndu-te apoi flamInd. In fapt, cu toata valoarea lor, textele reunite Intre copertele acestei carti sInt mai mult decIt o selectie arbitrara. Exista o tema careia Ii pot fi toate subsumate, aceea a transformarii, a metamorfozei, a evolutiei. In ce fel are loc aceasta transformare, ce anume declanseaza metamorfoza, In ce consta evolutia, va fi placerea ta, a cititorului, sa descoperi".

VanderMeer, Griffith, Coman si Bishop - nume remarcabile ale prozei fantastice mondiale

Jeff VanderMeer s-a nascut In Pennsylvania In 1968. A debutat In 1989, cu o mini-culegere de povestiri intitulata The Book of Frog. A urmat un volum de poezie, Lyric of the Highway Mariner (1991), apoi o serie de brosuri continInd nuvele. Romanul, "Veniss Underground" a fost nominalizat la World Fantasy Awards.
Nicola Griffith s-a nascut In 1960 In Yorkshire, Marea Britanie. A predat lectii de autoaparare, a fost solista si textiera unei trupe de rock si a lucrat ca profesor de literatura. Povestirile ei au fost publicate In egala masura In Marea Britanie si peste Ocean, fiind traduse In numeroase limbi. Romanul de debut, Ammonite din1993 i-a adus Premiul Literar Lambda si Premiul Tiptree. A urmat Slow River din 1995 care a fost distins cu Premiu Nebula In anul urmator. Marian Coman s-a nascut la Mangalia In 1977. Este absolvent al Facultatii de Psihologie si Asistenta Sociala din cadrul Universitatii "Petre Andrei", Iasi. Ziarist, a lucrat la mai multe ziare din Braila si Galati, iar In prezent ocupa functia de redactor-sef adjunct la cotidianul "Obiectiv - Vocea Brailei", unde sustine un supliment literar saptamInal, "Literatura si artele imaginarului". A obtinut premiul Romcon al Conventiei Nationale de SF la sectiunea Mass-media In 2004, premiul Kult 2005 pentru cel mai bun volum de debut si premiul de Incurajare la EuroCon (Coventia Europeana de SF) 2006.
K.J. Bishop este din Australia, are 30 de ani si a avut un succes deosebit cu romanul sau de debut, "The Etched City", o poveste fantastica In care Vestul salbatic IntIlneste decadenta europeana de secol XIX. Romanul i-a adus premiul Ditmar si premiul William Crawford In 2004, iar anul acesta candideaza pentru a doua oara la Premiul Campbell, rezervat vocilor noi de exceptie din arealul fictiunii speculative.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro