Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Brailean ucigas in Spania

Un brailean de 26 de ani, cautat prin Interpol pentru o tilharie comisa in Spania, urmata de moartea victimei, a fost prins de politistii braileni si ulterior arestat. Marius Gansar este acuzat ca a lasat fara suflare un galatean, despre care a precizat ca ii datora o suma de bani. Suspectul urmeaza sa fie extradat si judecat de autoritatile spaniole. Pentru fapta sa, daca ar fi savirsit-o in Romania, ar fi primit pina la 25 de ani de inchisoare.
Marius Gansar a fost retinut in baza unui mandat european de arestare emis pe numele sau la data de 20 noiembrie 2007, de Tribunalul de Instructie Numarul 3 din Guadalajara - Spania. Mandatul a fost inaintat spre executare Curtii de Apel Galati, de Biroul National Interpol, predarea sa fiind solicitata in vederea efectuarii urmaririi penale pentru savirsirea infractiunilor de omor si tilharie. Autoritatile spaniole au stabilit ca in ziua de 7 iulie 2007, in timp ce se afla la munca la crescatoria de animale "Totana", din zona "Cerro de la Horca" a hotarului Hueva - Guadalajara, suspectul a cauzat moartea violenta a galateanului Daniel Ilie Ionel. Decesul a survenit ca urmare a asfixierii victimei, dupa care suspectul i-a sustras telefonul mobil si banii, respectiv suma de 800 de euro. Politistii din cadrul Compartimentului Urmariri al Serviciului de Investigatii Criminale Braila au demarat cercetarile si, in numai citeva zile de cautari, au reusit depistarea si retinerea urmaritului. "In baza mandatului european de arestare, suspectul a fost prins in dimineata zilei de ieri, pe raza municipiului Braila si apoi prezentat Curtii de Apel Galati. Instanta a emis pe numele braileanului mandat de arestare provizorie pentru primele de 30 de zile, acesta fiind incarcerat in arestul Inspectoratului de Politie al Judetului Braila. In continuare se efectueaza procedura de extradare, prin Biroul National Interpol din cadrul Centrului de Cooperare Politieneasca Internationala, in favoarea autoritatilor spaniole", ne-a precizat subcomisar Marcel Dragan, seful Serviciului de Investigatii Criminale.
Suspectul a recunoscut ca l-a batut pe galatean deoarece acesta a refuzat sa-i inapoieze datoria, insa a precizat ca victima respira cind a parasit locul faptei. Marius Gansar este recidivist, in 2001 fiind condamnat la 8 ani de inchisoare pentru tilharie si omor deosebit de grav, fapte comise in Constanta. De asemenea, mai are in "palmares" patru condamnari, pentru tot atitea furturi si s-a liberat din Penitenciar in aprilie 2006.

Trei braileni extradati de la inceputul anului

In primele trei luni ale anului, politistii Serviciului de Investigatii Criminale au prins alti trei braileni ce erau cautati pentru comiterea de infractiuni pe teritoriul altor state. Primul dintre ei a fost extradat la inceputul lunii februarie, pe numele sau existind un mandat european de arestare emis de Tribunalul din Treviso - Italia. Sandel Hornea (23 de ani) era urmarit international pentru cinci infractiuni de exploatare sexuala a copiilor si pornografie infantila, savirsite pe teritoriul Italiei. Suspectul, in ianuarie 2007, a racolat o minora de 16 ani pe care a reusit sa o convinga sa mearga in Italia, la munca. Dupa ce a ajuns acolo, prin amenintare si violenta, fata a fost constrinsa sa practice prostitutia in localitatea Mogliano Veneto din Treviso. Alaturi de ea, in perioada ianuarie - februarie 2007, alte doua fete au avut aceeasi soarta, sub "protectia" braileanului si a altor doi complici.
La sfirsitul lunii trecute au fost extradati alti doi braileni, tata si fiu, din comuna Viziru, condamnati pentru comiterea de infractiuni pe teritoriul Frantei. Radu Gheorghe are de executat 8 ani de inchisoare pentru trafic de persoane, iar fiul sau, Arun, 5 ani pentru proxenetism.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii