Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Brailean arestat pentru furturi de 800 de milioane de lei vechi

Autor a trei furturi consistente din locuinte - de la un singur pagubit a sustras bani si bunuri de peste jumatate de miliard de lei vechi - Laurentiu Florin Sava, 22 de ani, individ care a beneficiat, initial, de clementa justitiei, a fost arestat pentru o perioada de 30 de zile, in baza unei hotariri a Tribunalului Braila. In urma cu doua zile, banuind ca va fi incarcerat, Sava a parasit Braila si s-a deplasat la Bucuresti, de unde si-a cumparat un bilet pentru cursa aeriana Bergamo - Italia. El a fost retinut, ieri, de catre politisti din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale Braila, exact cind incerca sa o stearga din tara.
Potrivit reprezentantilor Parchetului, prin ordonanta din 6 februarie 2008, s-a dispus punerea in miscare a actiunii penale impotriva suspectului, pentru comiterea infractiunii de furt calificat in forma continuata. Acuzarea precizeaza ca, in perioada 31 martie - 1 aprilie 2006, Laurentiu Sava a patruns prin efractie in locuinta brailencei Poliana P., de unde a sustras electronice, bijuterii din aur si sume de bani, prejudiciul total fiind de 140 de milioane de lei vechi. Pe 28 septembrie 2006, intre orele 11.45 - 14.10, acelasi individ a dat buzna in locuinta lui Vasile D., unde a facut prapad, paguba totala pricinuita fiind de 570 milioane de lei vechi. In fine, in dimineata zilei de 22 ianuarie 2007, ora 8.15, Sava a dat din nou lovitura, de data aceasta in gospodaria lui Dumitrel S, sustragind, de asemenea, bijuterii din aur, valuta si electronice, insumind peste 100 de milioane de lei vechi. Intrucit prejudiciul total a fost de 810 milioane de lei, procurorii au propus Judecatoriei Braila arestarea preventiva a autorului, propunere respinsa de judecatori, pe motiv ca "nu prezinta pericol pentru ordinea publica, nu s-a sustras urmaririi penale si nu exista date ca, de cind a comis faptele, ar fi mai savirsit alte infractiuni". Laurentiu Sava a primit, insa, interdictie de a parasi localitatea, timp de 30 de zile.
Impotriva sentintei judecatoresti, Parchetul a declarat recurs, considerind ca "lasarea in libertate a inculpatului constituie un real pericol pentru societate, fiind de natura a crea sentimente de indignare, revolta, nesiguranta si neincredere in sistemul judiciar". Asa stind lucrurile, ieri, instanta superioara, respectiv Tribunalul Braila, a admis recursul procurorilor, a desfiintat sentinta colegilor de la Judecatorie si a dispus arestarea preventiva a lui Laurentiu Florin Sava, pentru furt calificat. Ca inculpatul nu are de gind sa se cuminteasca o dovedeste si faptul ca, in mai anul trecut, el a fost condamnat, cu suspendare ce-i drept, pentru acelasi gen de infractiuni. De altfel, zilele acestea, unul dintre cei trei pagubiti ne-a contactat la redactie, exprimindu-si dezaprobarea si dezamagirea pentru faptul ca judecatorii au refuzat, initial, sa-l "infunde" pe Sava.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii