Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Braila vazuta prin ochii elevilor la Concursul "Ion Gata - in memoriam"

La cea de-a XIII-a editie a Concursului "Ion Gata - in memoriam" au fost oferite 25 de premii si mentiuni, in valoare de 900 de lei. Vernisajul expozitiei cu cele mai bune lucrari a avut loc ieri in foaierul Teatrului "Maria Filotti". Directorul Liceului de Arta, prof. Adrian Simion, a vorbit elevilor despre personalitatea pictorului si gravorului Ion Gata, si a remarcat cu bucurie faptul ca Ion Gata a devenit o legenda in liceu, un model creator, iar concursul o provocare la nivel judetean. "A fost o editie paradoxala, a marilor surprize. Au raspuns invitatiei noastre scoli care nu au vocatie in arta plastica, chiar si scoli generale, ai caror elevi chiar au reusit, uneori, sa vina cu lucrari mai bune decit cele ale elevilor de la Liceul de Arta", a spus directorul Adrian Simion. Presedintele juriului, prof. Ana Maria Hartuche, a precizat ca tema concursului, "Spatiul plastic brailean intre legenda si speranta", a fost strict legata de oras, iar rezultatele sint semnificative pentru cum ne vedem noi orasul. "Exista in expozitie imagini semnificative ca fragmente pentru tema din acest an si am premiat reusita de a surprinde aceste semnificatii. Juriul s-a mai confruntat si cu o alta dilema: unii concurenti aveau lucrari la mai multe sectiuni si atunci am ales sa premiem lucrarile care erau mai personale", a explicat presedintele juriului, prof. Ana Maria Hartuche.
Directorul Teatrul "Maria Filotti", Veronica Dobrin, a adus un gind pios pentru cel omagiat si a indemnat elevii sa vina catre institutia teatrului pentru ca are mereu portile deschise catre tinerii creatori. Inspectorul de arte, prof. Dorin Sipos, a felicitat elevii pentru ca in aceste vremuri cind kitsch-ul ia amploare ei vin cu conceptii personale foarte reusite. In final, arhitectul Marian Pascu a explicat tinerilor si profesorilor, ca organizatia pe care o reprezinta, Clubul Rotary, incearca sa fie generoasa si sa colaboreze cu societatea civila pentru a incuraja tinerii, pentru ca talentele locale trebuie puse in valoare. La concurs s-au inscris 70 de elevi cu 120 de lucrari. Juriul a fost format din: criticul de arta Ana Maria Hartuche, presedinte, artistii plastici Vasile Gaita, Constantin Boer Dondos si Marius Cotescu.

Sectiunea foto a fost cea mai cautata de elevi

Marele Premiu "Ion Gata" a revenit elevei Andra Ulman, din clasa a X-a de la Liceul de Arta, care a participat cu trei lucrari la sectiunea foto.
La sectiunea pictura au luat premii elevii: Georgiana Scarlat, clasa a X-a, de la Colegiul National "Balcescu" - premiul I, Oana Mirita, clasa a VII-a Liceul "Perpessicius" - premiul II, Viorica Vieru, clasa a X-a, Liceul de Arta - premiul III, iar Gabriela Mocanu, clasa VII-a, Scoala "Vlaicu Voda" - mentiune. Sectiunea grafica a fost una cu lucrari foarte bune. Au fost premiati: Rodica Teodorescu, clasa a XI-a B Liceul de Arta - premiul I, Cosmin Florea, clasa a X-a Liceul de Arta - premiul II, Anamaria Florea, clasa a XI-a B Liceul de Arta - premiul III, iar cu mentiuni au fost recompensati elevii: Tudor Mosorescu, clasa a XI-a Liceul de Arta, Gabriela Sampetru scoala "Mihai Viteazul", Catalina Garleanu scoala "Fanus Neagu" si Andreea Borfina Scoala "Vasile Alecsandri". La sectiunea arte decorative s-au acordat: premiul I - Elena Trofimescu, clasa a XI-a Liceul de Arta, premiul II - Andreea Dache, clasa a X-a Liceul de Arta si o mentiune speciala - Iulia Gata, clasa a X-a Liceul de Arta, fiica celui in cinstea caruia a fost organizat concursul. Sectiunea design a avut un singur premiat, Marian Vasii, clasa a X-a Liceul de Arta, iar sectiunile sculptura si arhitectura nu au avut nici un premiat, desi au fost lucrari inscrise in concurs. Una dintre cele mai prolifice sectiuni a fost cea dedicata fotografiei. Premiul I l-a obtinut Andreea Manolescu, clasa a XI-a Liceul de Arta, premiul II i-a revenit lui Cezar Spataru, clasa a XII-a Colegiul "Murgoci", iar premiul III a fost primit de Teodora Rogoz de la Liceul "Iorga". Mentiuni la aceasta sectiune au luat: Teodora Gavrila, clasa a IX-a Liceul "Iorga" si Maria Pascu, clasa a XI-a de la Colegiul "Murgoci". Clubul Rotary, principalul sponsor, a oferit premii speciale elevilor: Anamaria Florea, Cosmin Florea, Viorica Vieru, toti de la Liceul de Arta si Cezar Spataru de la Colegiul "Murgoci".
Concursul a fost organizat de Liceul de Arta "Hariclea Darclee" cu
sprijinul Teatrului "Maria Filotti", al Clubului "Rotary" si al SC "Prezident".
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii