Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Braila va avea un complex de servicii destinat copiilor cu dizabilitati

In cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Braila se va infiinta un complex de servicii de recuperare pentru copiii cu dizabilitati, justificarea constituind-o, dupa cum a afirmat directorul institutiei, Alexandru Sculschi, preluarea, in cursul anului 2005, a celor 46 copii care au fost internati in sectia de neuropsihiatrie a Spitalului Judetean Braila.
Astfel, in sedinta de ieri a Consiliului Judetean Braila, a fost aprobata sustinerea, de catre CJ, a serviciilor nou create cu ocazia implementarii Programului de interes national "Dezvoltarea serviciilor alternative pentru copiii cu dizabilitati/handicap/HIV/SIDA - PIN 2/2006, in cadrul DGASPC Braila.
"Pentru implementarea acestui program este necesar acordul CJ Braila pentru sustinerea serviciilor nou create pe o perioada de trei ani, dupa implementarea acestuia, prin finantare din sursele bugetare alocate de catre Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului", a declarat directorul general al DGASPC, prof. Alexandru Sculschi. "Ne propunem infiintarea unui centru de plasament de tip familial, organizat pe module si a unui complex de servicii de zi, destinat activitatilor specifice de recuperare si reabilitare atit a copiilor institutionalizati, cit si a celor cu handicap din comunitate", a adaugat sursa citata.
In acest sens, conducerea institutiei a identificat deja terenul pe care urmeaza a fi construit complexul de servicii, in soseaua Buzaului nr. 3, acesta fiind pus la dispozitie de CJ Braila.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii