Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Braila, sub asediul Politiei

Cu mic cu mare, in week-end, politistii braileni au iesit in strada, la vinatoare de indivizi certati cu legea. In seara zilei de vineri, citeva zeci de politisti s-au imbarcat in masini si, sub comanda comisarului Ionel Sirbu, adjunct al comandantului Politiei municipiului, au periat orasul. 50 de masini de Politie au patrulat pina spre dimineata prin cartierele Radu Negru, Viziru, Obor, Hipodrom, Lacu Dulce, Vidin, Brailita. Nici statiunea Lacu Sarat nu a scapat necontrolata, dar nici cafe-barurile, casinourile si localurile de pe faleza. Politistii au facut un raid si in colonia de la kilometrul 10. In doar citeva ore, 245 de persoane au fost legitimate si perchezitionate, 87 au fost amprentate si fotografiate, neavind acte de identitate asupra lor. Minorii din baruri si cafe-internet-uri au fost trimisi la culcare. Practic, echipele de politisti au facut controale incrucisate in mai toate localurile publice deschise noaptea. 41 de grupuri de indivizi au fost destramate, 38 de autoturisme au fost verificate, in unele gasindu-se corpuri contondente. Vineri seara, in doar citeva ore, s-au aplicat amenzi de 8.400 lei, din care 50 de sanctiuni pentru incalcarea Legii 61/1991, privind ordinea si linistea publica, iar sase pentru incalcarea regimului rutier. In aceeasi seara, un tinar care avea asupra sa un cutit cu lama de 20 de centimetri s-a ales cu dosar penal.

Scandalagiii, interlopii si "mascatii"

Primul care a incaput vineri seara pe miinile politistilor a fost Sorinel N., 25 de ani, cunoscut ca facind parte din gruparea "Corbu" din Obor, care a primit o amenda de 500 lei fiindca a facut scandal in Piata "Concordia" si intr-un fast-food de pe Republicii cu Grivita. Au urmat alti si alti tineri, aciuati prin scarile blocurilor, consumind alcool si facind scandal. Nici baietii ascunsi prin masini in fata scarilor de bloc din Radu Negru nu au scapat legitimati. Cei care nu aveau acte asupra lor au fost condusi la sediu, iar aceia care mai faceau si urit, au fost si amendati. Numai din cafe-internetul de pe Soseaua Vizirului, de la "Dispensar", politistii au scos citeva zeci de minori. Din Radu Negru, luptatorii Detasamentului de Politie pentru Interventii Rapide (DPIR) au saltat cinci indivizi care cintau la acordeoane si spargeau sticle, in spatele unui bloc. In cartierele in care politistii stiu ca locuiesc liderii gruparilor interlope, "mascatii", cum li se mai spune luptatorilor DPIR, au zabovit, tocmai pentru a fila mai bine zona. In masinile unor tineri din Radu Negru s-au gasit corpuri contondente, bite si alte asemenea. Asupra lui Adrian M., 20 de ani, din Obor, s-a gasit chiar si un cutit cu lama de 20 de centimetri. "L-am gasit, l-au aruncat unii dintr-o masina, in timp ce erau urmariti de o duba de Politie. Stiu ca n-am voie cu cutit, dar eu m-am intors si l-am luat, sa-l duc acasa", s-a scuzat Adrian M. Baiatul n-a fost iertat de un dosar penal. La aproximativ o ora dupa inceperea actiunii politienesti, toate cafe-interneturile si barurile din Vidin si Brailita si-au inchis portile. Liniste si pace au gasit politistii si la Km 10. Daca la sosirea in zona a echipajelor de Politie, tot mai erau luminate citeva ferestre, dupa declansarea sirenelor de la interventii, toate luminile s-au stins si linistea a devenit si mai profunda in colonie.

Accident ciudat

La un moment dat, prin statia de pe masinile Politiei s-a anuntat ca in Statiunea Lacu Sarat a avut loc o tamponare mai putin obisnuita: un Matiz s-a proptit intr-un copac. Masina in care erau si jurnalistii nostri s-a indreptat intr-acolo. La fata locului, surpriza: Matizul cu botul facut praf, indreptat spre un copac din statiune, iar la volan o tinara nevatamata care n-a reusit sa convinga cum de, singura fiind pe sosea, a derapat si a tamponat masina intr-atit incit volanul s-a rupt, iar pe parbriz era o spartura ca si cum cineva ar fi dat cu capul, tinara neavind nici o zgirietura. Mai mult, copacul nu avea nici macar o "julitura", iar tinara sustinea ca n-a dat cu capul in parbriz si nici cu pieptul in volan si ca acestea s-au spart/rupt din senin, in momentul impactului. Desi impactul s-ar fi produs, dupa spusele tinerei, cu 20 de minute inainte de sosirea echipei speciale a Politiei, motorul masinii era rece. Politia continua verificarile in acest caz.

Cinci minute pe intuneric

Pret de aproape cinci minute, in timp ce politistii "curatau" orasul, in noaptea de vineri spre simbata, s-a intrerupt curentul chiar pe Str. Ana Aslan, unde se afla si sediul Politiei municipiului. Evenimentul a fost anuntat si prin statia de pe masinile de interventie, asa incit, politistilor li s-a ordonat sa manifeste vigilenta maxima. In sediul de la municipiu erau citeva zeci de insi carora li se luau amprentele. A fost un moment scurt de panica, timp in care a pornit generatorul Politiei. Iluminatul stradal din fata institutiei insa a revenit dupa alte citeva minute, vreo sase. "Da, am intrat putin in panica, fiindca o spargere auto dureaza, de exemplu, 2-3 minute, iar lipsa luminii este favorabila spargatorilor. Din fericire nu s-a intimplat nimic in acest timp si curentul a revenit dupa vreo sase minute", ne-a declarat comisarul Ionel Sirbu, aflat la comanda operatiunii si a institutiei, totodata.

Razii cu repetitie

Simbata, pe zi, politistii au iesit, din nou, pe strazi. Politistii de la Insuratei au controlat tirgurile si oboarele, aplicind amenzi de 220 lei. Spre seara, ofiterii si agentii de la Insuratei au luat la puricat discotecile si barurile din raza lor, aplicind amenzi de 1.800 lei. Totodata, intr-un bar, au fost gasiti purtind cite un cutit si fratii Ionel si Raducu S., de 25, respectiv 22 de ani. Acestora li s-au intocmit dosare penale. Tot simbata, rutierii au aplicat amenzi de 9.100 lei, iar duminica de 7.630 lei, ridicind si patru permise. Judiciaristii, lucratorii de la Ordine Publica si de la DPIR au periat, din nou, simbata spre duminica, cartierele Viziru, Radu Negru si Soseaua Buzaului. 18 cafe-internet-uri au fost controlate, 62 de persoane legitimate, amprentate si perchezitionate, aplicindu-se totodata si amenzi de peste 1.000 lei. In noaptea de simbata spre duminica, politistii de la Politia Rurala, impreuna cu jandarmii si lucratori de la Protectia Consumatorului au descins in discotecile din localitatile Romanu, Gemenele, Scortaru, Maxineni, Vadeni si Tudor Vladimirescu. In total, sapte discoteci au fost "vizitate". 137 de persoane au fost legitimate si perchezitionate, 22 de autoturisme verificate, iar la final s-au aplicat amenzi de 1.000 lei. O discoteca din Romanu a fost inchisa, fiindca nu indeplinea conditiile de functionare, iar administratorii altor trei discoteci au fost chemati la sediul OJPC pentru a prezenta acte.
Politistii sustin ca week-end-ul trecut nu a fost unul de execeptie si ca vor continua raziile si in cursul saptaminii. Reamintim ca si saptamina trecuta au fost mai multe razii, una chiar in noaptea de joi spre vineri, cind judiciaristii au impinzit, de asemenea, cartierele rau famate, pentru a stapini fenomenul infractional stradal. "Faptul ca nu am gasit foarte multi indivizi inarmati cu arme albe este imbucurator pentru noi, denota ca stapinim fenomenul", a sustinut cms. Sirbu.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii