Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

In Braila sint autorizate sau acreditate sa functioneze trei facultati si cinci scoli postliceale

La inceput de an universitar, in Braila se poate spune ca sint autorizate sau acreditate sa functioneze trei facultati si cinci scoli postliceale.
In privinta universitatilor situatia este foarte simpla si clara. In ultima Hotarire a Guvernului privind structurile institutiilor de invatamint superior acreditate sau autorizate sa functioneze provizoriu si a specializarilor din domeniile studiilor universitare de licenta, publicata in Monitorul Oficial din 23 august 2005, la Braila sint autorizate sau acreditate sa functioneze numai: Facultatea de Inginerie Braila din cadrul Universitatii "Dunarea de Jos" din Galati, Facultatea de Management Marketing Braila si Facultatea de Stiinte Administrative si ale Comunicarii Braila, ambele din cadrul Universitatii "Constantin Brancoveanu" Pitesti.
In ceea ce priveste invatamintul postliceal, aici au intervenit modificari importante fata de anii trecuti. Inspectorul Daniel Kitu, care se ocupa de monitorizarea acestui segment al educatiei la nivelul judetului Braila, a precizat ca in ultimii ani au fost retrase autorizatiile de functionare pentru patru scoli postliceale care nu mai au dreptul sa faca inscrieri in anul I.
Au mai ramas cu autorizatii de incredere institutiile: Scoala postliceala sanitara "Christiana" - cu specializarea asistent medical generalist din 1999, Scoala postliceala "Sanatate si temperanta" - cu specializarea asistent medical generalist din 1999, Scoala postliceala de informatica "Colegium" cu specializarile informatica din 1999 si agent vamal din 2003, Scoala de Arte si Meserii "Spiru Haret" si Scoala postliceala sanitara "Ana Aslan" - cu specializarea asistent medical generalist.
In urma cu numai doua luni, Guvernul a emis o Ordonanta de Urgenta privind asigurarea calitatii educatiei. Conform acestui act normativ, toate institutiile de invatamint, indiferent daca sint private sau de stat, vor trece prin proceduri de evaluare si acreditare care vor fi realizate de noile organisme ce preiau aceste atributii, Agentia Româna de Asigurare a Calitatii în Învatamintul Superior, (ARACIS), si Agentia Româna de Asigurare a Calitatii în Învatamintul Preuniversitar (ARACIP). Acestea vor prelua atributiile Comisiilor Nationale de Acreditare incepind cu luna octombrie, cind vor incepe si procedurile de evaluare ale tuturor institutiilor furnizoare de educatie. Pina cind se va finaliza acest proces, inspectorul scolar Daniel Kitu atrage atentia ca orice unitate de invatamint particulara trebuie sa afiseze, vizibil, actul nomativ in baza caruia functioneaza, adica autorizatia de incredere, iar daca aceasta nu este afisata sa o solicite conducerii unitatii, pentru ca doar asa pot fi siguri ca nu arunca banii de scolarizare pe fereastra. In cazul institutiilor de invatamint superior, si ele trebuie sa aiba afisat actul normativ in baza caruia isi desfasoara activitatea sau, in caz ca nu este afisat, cei interesati pot solicita documentul care atesta ca institutia are dreptul sa ofere servicii de educatie pe teritoriul judetului Braila.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii