Mergi la conţinutul principal

Braila se numara printre cele zece orase din tara incluse in circuitul"Grand Prix Junior 2007"

In perioada 2-4 noiembrie in sala Polivalenta se va desfasura cel mai puternic turneu de sah pentru copii si juniori organizat dupa 1989 in Braila. Concursul "Calutul de fildes" este inclus in circuitul "Grand Prix Junior 2007" si este organizat de clubul Orizont 64 pe baza unui proiect finantat de catre Directia pentru Sport Braila, insa va avea si sprijinul financiar al deputatului Mihai Tudose, sahist cu rangul de candidat maestru, legitimat la clubul organizator.
"Circuitul “Grand Prix” pentru copii si juniori a fost infiintat in Romania in anul 2006 la initiativa maestrului international Doru Ionescu, iar pe baza rezultatelor obtinute de concurenti se alcatuieste la final un clasament general pe categorii de virsta, 8, 10 si 12 ani. De alcatuirea si reactualizarea clasamentelor se ocupa maestrul FIDE, Marius Ceteras. Braila va fi al zecelea oras din tara care va organiza un turneu de o asemenea importanta, dupa Buzau, Constanta, Alba Iulia, Ploiesti, Bucuresti, Satu Mare, Arad, Iasi, Medias. In final, primii zece clasati de la fiecare categorie de virsta se vor intilni in 2008 la un turneu masters la Bucuresti", a declarat Ionel Balcan, vicepresedintele clubului “Orizont 64”.
La turneul de la Braila campionii si vicecampionii nationali de juniori la sah practic cu virsta pina in 12 ani nu vor plati taxa de organizare, iar primul campion national care se va inscrie la concurs va avea cazarea asigurata de catre organizatori.
"In conditiile in care suma totala a cheltuielilor va depasi 40 milioane vechi, concursul va fi al cincilea ca valoare din tara. Vreau sa multumesc pe aceasta cale celor care se implica intotdeauna in calitate de sponsori la organizarea acestor turnee de prestigiu care au inclus Braila in circuitul sahist din Romania si anume Viorel Balcan, Mihai Tudose, Elisabeta Aron", a tinut sa mai precizeze Ionel Balcan.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu