Skip to main content

Braila, penultima din tara la Bacalaureat

Rezultatele Examenului national de Bacalaureat, sesiunea de toamna, au aratat ca Braila a cazut in clasamente fata de anii trecuti. Cu o promovabilitate de numai 48,5%, inainte de contestatii, Braila s-a situat pe penultimul loc in ierarhia judetelor cu promovabilitate redusa. Un comunicat al Ministerului Educatiei precizeaza ca promovabilitatea la nivel national a fost de 70%, cu 16 procente mai mult decit anul trecut. Spre deosebire de tendinta de la nivel national, de crestere a promovabilitatii la Examenul de Bacalaureat, la Braila promovabilitatea in aceasta sesiune a bacalaureatului a scazut. In 2006 a fost de 53,17%, iar acum de numai 48,5%.
O rata de promovare de peste 95% s-a inregistrat in judetele: Suceava, Constanta, Hunedoara si Caras Severin - 97,81%. Tot in comunicatul Ministerului se mai mentioneaza si ultimele trei judete din tara in privinta promovabilitatii: Brasov - 38,75%, Braila - 48,5% si Sibiu - 49,16%.
In prima sesiune a examenului de Bacalaureat din acest an, promovabilitatea inainte de solutionarea contestatiilor a fost de 67,84%, in timp ce la nivel national a fost de 80,70%.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu