Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Braila organizeaza din nou un concurs international de dirt-track

Simbata, 23 septembrie, pe pista stadionului Municipal se va derula finala Cupei Europei Centrale la dirt-track, un concurs care va reuni la start alergatori din Polonia, Cehia, Ucraina, Bulgaria, Ungaria, Slovacia si Romania, lotul tarii noastre fiind format din patru sportivi, Alexandru Toma, Fanica Popa de la CSM Braila si bucurestenii Mircea Agrisan si Marian Cojocaru. Surpriza o constituie faptul ca alergatorii bulgari vor fi in aceeasi tabara cu romanii si vor puncta pentru tara noastra deoarece in Bulgaria nu se mai organizeaza nici un fel de concursuri de acest gen, dar sint sportivi care nu vor sa renunte la aceasta activitate.
"Alaturi de atletism, kaiac-canoe, inot, box si dirt-track-ul se numara din nou printre sporturile individuale care fac cinste orasului Braila. Agentia Nationala pentru Sport a facut eforturi in ultimii ani pentru a ne dota cu doua motoare si astfel am intrat si noi, de acum doi ani in elita dirt-track-ului european. Nici performantele nu s-au lasat asteptate. Anul trecut, Alexandru Toma, sportivul clubului nostru, a cucerit medalia de argint in finala Cupei Macak, iar acest lucru ne obliga sa ne prezentam din nou la aceeasi parametri valorici, mai ales ca acum finala se va derula in fata propriilor spectatori" a declarat Tinca Amza, directoarea CSM-ului.

"Va fi o sarbatoare europeano-braileana a dirt-track-ului", este de parere Tinca Amza

In opinia sursei mentionate, pregatirile pentru cel mai mare eveniment sportiv din Braila, incepute cu mai bine de o luna in urma se afla pe ultima suta de metri. Conducerea CSM-ului doreste sa transforme acest concurs intr-o mare sarbatoare europeano-braileana.
"Ma bucur ca dirt-track-ul din Braila a intrat in elita europeana desi toata lumea vede ca acest sport in Romania nu mai este ceea ce a fost. Braila a ramas singurul bastion din tara si vom cauta sa sustinem aceasta disciplina sportiva. Am pregatit stadionul Municipal pentru acest eveniment major, dar numai la exterior bineinteles pentru ca noi nu dispunem de fonduri ca sa putem face si alte investitii. Am intimpinat multe greutati, dar simbata, pe Municipal va fi o adevarata sarbatoare sportiva", a continuat Tinca Amza.
Directoarea clubului organizator este sceptica insa in privinta clasarii pe podium a unuia dintre sportivii romani, dar asteapta de la acestia o evolutie foarte buna: "Cel mai bine clasat sportiv roman este Alexandru Toma, insa sansele lui la podium sint mici din cauza unor probleme obiective, dar si a unora care nu au depins de el. Din cauza ploii, motorul i-a cedat in Ucraina in prima etapa, la a doua nu a participat deoarece federatia de specialitate nu a obtinut la timp vizele de trecere a granitei astfel ca el are doar patru puncte, cele acumulate in Polonia. Intrarea la cocursul acesta este libera astfel ca eu sint convinsa ca prin aportul spectatorilor rezultatele sportivilor braileni sa fie foarte bune".
Astazi, de la ora 16.30, va avea loc antrenamentul oficial al lotului national al Romaniei la care este posibil sa participe si alergatorii bulgari. Vineri, dupa-amiaza, in statiunea Lacu Sarat va avea loc sedinta tehnica, iar finala Cupei Europei Centrale denumita de federatia de specialitate Cupa "Macek" se va derula simbata, incepind cu ora 16.00.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii