Mergi la conţinutul principal

Braila a obtinut premiul III la Simpozionul National de Ecologie

In urma cu citeva zile, la Zalau, s-a desfasurat cea de-a patra editie a Simpozionului National de Ecologie, Dendrologie si Protectia Mediului. Au participat cite un elev si un cadru didactic din fiecare judet, Braila fiind reprezentata de eleva Ionela Uje, care a fost insotita de profesoara Suzana Arghir. Eleva a prezentat lucrarea "Fauna si flora din Balta Mica a Brailei", la sectiunea ecologie, iar juriul a rasplatit-o cu premiul III.
Simpozionul se adreseaza elevilor din clasele a V-a - a XII-a si isi propune sprijinirea integrarii europene a Romaniei prin cunoasterea problemelor de mediu cu care se confrunta societatea la nivel local si national, educatia permanenta privind protectia mediului, studiul poluarii mediului si efectele acesteia, realizarea unor proiecte de parteneriat in domeniu.
Elevii au prezentat referate stiintifice pe tema protectiei mediului si un portofoliu cu fotografii, picturi, precum si cite o scrisoare literara. Profesorii au participat si ei la o sectiune de lucrari stiintifice privind tot protectia mediului. La aceasta, Braila a participat cu "Promovarea turistica a zonei Insula Mica a Brailei", lucrare realizata de as. univ. drd. Nicoleta Cirjila si as. univ. Suzana Arghir. Proiectul care a reprezentat Braila la Simpozion a fost selectat cu prilejul unei infruntari judetene, din luna februarie, care a marcat Ziua Internationala a Zonelor Umede. Aceasta lucrare face parte din proiectul "Impreuna salvam natura", realizat de Universitatea "Brancoveanu", Inspectoratul Scolar, Administratia Parcului Natural Balta Mica a Brailei si Agentia Locala de Protectia Mediului.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu