Skip to main content

Braila nu are copii de vinzare

Reprezentantii Marii Britanii spun ca dupa integrarea Romaniei si Bulgariei in Uniunea Europeana, a crescut numarul cazurilor de vinzari de minori din cele doua tari catre familii din vestul continentului, care se confrunta cu situatia de a nu putea avea copii. Doi ziaristi britanici au reusit sa negocieze, fara prea mari dificultati, cumpararea a doi copii din judetul Buzau cu sume cuprinse intre 3.000 si 15.000 de euro. Cazurile au fost intilnite in comunitatile de romi. Conducerea Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Braila a precizat ca in judetul nostru nu s-au inregistrat situatii de acest gen. "In acest moment nu avem nici o sesizare oficiala referitoare la vinzari de copii la Braila, dar sintem atenti la acest aspect. In acest sens am solicitat Consiliilor Comunitare Consultative sa ne prezinte situatia femeilor insarcinate cu risc de abandon, a familiilor aflate in stare de risc social, astfel incit sa prevenim producerea unor evenimente de acest fel. Exista o echipa intersectoriala locala alcatuita din reprezentanti ai institutiei noastre, ai Inspectoratului de Politie al Judetului, ai Jandarmeriei si ai Inspectoratului Scolar Judetean care monitorizeaza cazurile copiilor care provin din familii sarace", ne-a declarat Simona Cimpoae, purtator de cuvint al DGASPC Braila.
In plus, institutia a incheiat in cursul lunii mai un protocol de colaborare cu Agentia Nationala Impotriva Traficului de Persoane - Centrul Regional Galati, pentru combaterea traficului de minori. "Am incheiat acest parteneriat pentru ca trebuie diminuat traficul de persoane, de minori. Actiunile noastre au drept scop asigurarea respectarii drepturilor la protectie si asistenta pentru copii, astfel incit sa existe cit mai putine victime", a mai spus Simona Cimpoae. Cetatenii pot sesiza cazurile de trafic de minori la tel. 983, respectiv, 0800 800 678.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu