Mergi la conţinutul principal

Braila - neeligibila pentru alegerile europarlamentare

Peste aproximativ o luna romanii au posibilitatea de a veni la vot si a alege demnitarii care ii vor reprezenta in Parlamentul Europei pentru urmatoarea perioada. Daca vor face uz de acest drept constitutional si se vor prezenta la alegeri vom vedea pe 25 noiembrie. Insa, pina atunci, se va derula o campanie electorala ce va avea ca scop promovarea candidatilor partidelor politice din Romania, in rindul cetatenilor. Campania se va derula atit la nivel national cit si la nivel local, cetatenii avind posibilitatea de a afla mai multe despre cei care doresc sa le reprezinte interesele la Bruxelles, in viitorul apropiat. In urmatoarele zile, nume mai mult sau mai putin cunoscute le vor fi prezentate brailenilor, in speranta ca unele dintre acestea ii vor convinge sa puna stampila pe lista partidului respectiv. Cit de interesati vor fi insa locuitorii judetului nostru de acest exercitiu electoral, in contextul in care Braila nu ocupa, prin nici unul dintre reprezentanti, vreun loc eligibil, ramine de vazut.
Astfel, candidatul PSD Ion Smeeanu, in virsta de 49 de ani, de profesie inginer electronist, fost ministru secretar de stat in cadrul Autoritatii Nationale pentru Reglementare in Comunicatii in timpul guvernarii PSD, ocupa locul 35 din cele 45 de pozitii de pe lista PSD. Si mai prost plasat este candidatul PD Braila, fostul director interimar al Casei Judetene de Pensii Braila, Sorin Enache. In virsta de 45 de ani, democratul brailean ocupa ultimul loc pe lista de candidati la Parlamentul European a partidului. Desi filiala braileana a PLD a promovat nu mai putin de 3 candidati pe lista, acestia sint plasati tot de la mijlocul listei in jos. Astfel, dr. ing. Niculai Hauk, in virsta de 50 de ani, ocupa locul 24, senatorul Dan Sabau, in virsta de 56 de ani, ocupa locul 39, iar deputatul Gabriel Sandu, in virsta de 44 ani, este plasat pe ultimul loc, 45.
Candidatul PIN Braila, Gheorghe Morogan, in virsta de 36 de ani, de profesie economist, ocupa locul 33 din 35, cite are lista Initiativei Nationale. Mai bine plasat, dar nu suficient, este candidatul PC Braila, Gheorghi Obreja (50 de ani), care ocupa pozitia cu numarul 17 din lista de 45 de propuneri a partidului.
In ceea ce priveste PRM, candidatul brailean este omul de afaceri Mihai Danut, in virsta de 48 de ani, care este plasat pe locul 26 din 45. De altfel, si actualul deputat PRM de Braila, Daniela Buruiana, candideaza la alegerile europarlamentare, ocupind chiar un eligibil loc 2. Din nefericire, deputata nu a trecut de filtrul criteriilor de integritate agreate de Coalitia pentru un Parlament Curat. Faptul ca nu este considerata suficient de integra pentru a reprezenta Romania la Bruxelles nu pare a o deranja pe deputata plasata foarte convenabil. In cazul PNG Braila intilnim iarasi o situatie speciala. Conform declaratiilor liderului filialei locale a partidului, Ionel Alexandru, candidatul din partea Brailei este nimeni altul decit presedintele partidului, George Becali. Sau cel putin asta sustine Alexandru: "Ne-am gindit ca daca Becali tot e fiul Brailei, sa nu mai propunem noi pe nimeni si sa fie el reprezentantul nostru. Asta e punctul nostru de vedere". Teoretic, daca Becali ar vedea lucrurile la fel ca reprezentantii PNG - CD Braila, asta ar insemna ca judetul nostru mai are un candidat eligibil si neagreat de Coalitia pentru un Parlament Curat, un nume de data aceasta arhicunoscut.
Daca majoritatea filialelor brailene ale partidelor politice au decis sa prezinte cite un candidat sau mai multi pentru alegerile europarlamentare, desi acestia nu au nici o sansa de a fi alesi, sint si doua partide care au preferat sa evite momentul penibil si nu au desemnat nici un candidat. Acestea sint PNTCD si PNL. Asa cum ne-au declarat liderii acestor organizatii judetene, ei au considerat ca, atita timp cit Braila nu poate ocupa un loc eligibil pe liste, nu are rost sa se mai agite cu propunerea si sustinerea unui candidat, care oricum n-ar avea nici o sansa.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu