Skip to main content

Braila mai are doua focare de gripa aviara

Un numar de sapte focare de gripa aviara, din cele 53 semnalate pina in prezent, mai sint active in judetele Tulcea, Braila, Constanta, Ialomita si Ilfov, se precizeaza intr-un comunicat al Autoritatii Nationale Sanitare - Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA).
Cele sapte focare de gripa aviara aflate in curs de lichidare sint in judetele Braila - localitatile Dudesti si Coltea -Florica, Ialomita - Bordusani si Grivita, Tulcea - Valea Nucarilor si Ilfov - Pruni.
Potrivit reprezentantilor ANSVSA, vineri ar urma sa fie inchis focarul de la Bordusani, iar celelalte sase pina in jurul datei de 22 aprilie.
Laboratorul National de Referinta a analizat miercuri 78 de probe recoltate de la pasari domestice si salbatice, la care se adauga alte 466 analize efectuate de laboratoarele sanitare, nefiind semnalata prezenta virusului gripei aviare.
Activitatea de supraveghere sanitara - veterinara a pasarilor domestice si salbatice prin examene clinice si de laborator continua, se mai arata in comunicat.
Reprezentantii ANSVSA fac apel la cetateni sa mentina pasarile inchise in adaposturi si sa respecte masurile impuse de autoritati privind circulatia animalelor si a oamenilor.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu