Mergi la conţinutul principal

Braila, locul 11 in topul realizat de revista Capital

Un clasament - Top 15 cele mai dinamice orase din Romania realizat de revista Capital ne pozitioneaza ca oras pe locul 11 cu un punctaj de 4,7, la o diferenta de 30 de sutimi in urma Timisoarei clasata pe locul 9 si la 4,3 puncte diferenta fata de primul clasat - Bucuresti. Desi pare greu de crezut, cei de la Capital au considerat ca investitiile publice si cele private ne pot clasa in fata Galatiului, de exemplu (4,3 puncte), Craiovei (4,1 puncte), Ploiestiului (3,85 puncte) sau Oradei, ultima clasata in top 15 cu un punctaj de 3,2. Fiind vorba de investitii ca unic criteriu de departajare, redactorii de la Capital au luat in calcul, asa cum si explica de altfel in materialul publicat in revista, doua proiecte majore: unul in aria privata cu un buget de 50 milioane euro, iar altul in sectorul investitiilor publice in valoare de 300 milioane euro. Este vorba, in primul rind, despre centrul comercial din Varsatura unde vor fi prezenti, printre altii, si cei de la Carrefour. In ceea ce priveste investitia publica, topul a luat in calcul, atentie!, proiectul investitional Aeroportul International "Dunarea de Jos" de la Vadeni, proiectul de suflet al presedintelui Consiliului Judetean, Gheorghe Bunea Stancu. Daca in primul caz finalizarea investitiei este o certitudine, este totusi hazardat sa iei in calcul aeroportul intrucit aici investitia nici macar nu a depasit faza adjudecarii licitatiei internationale. Daca mai adaugam si faptul ca in cazul Brailei apare singulara mentiunea "Nu exista date disponibile" in dreptul criteriului "Buget", se pune intrebarea unde ne-am fi situat ca oras in acest top daca nu ar fi fost luat in calcul proiectul "Aeroport". La Galati de exemplu, imediat in urma noastra clasat in top, a fost luata in calcul investitia Cartierul Siret, blocata de ceva timp, dar la care s-au construit deja citeva blocuri, iar beneficiarii locuiesc de ceva vreme in noile apartamente. Si Craiova s-a clasat in urma Brailei desi acolo americanii de la Ford au promis o investitie de circa 600 milioane euro, in timp ce la Ploiesti, de exemplu, cele mai mari investitii s-au realizat in infrastructura de transport, dar si in industria petrochimica prin modernizarea unor unitati din zona.
Reamintim ca anul trecut, cei de la Capital au realizat un top al oraselor in care este cel mai bine sa locuiesti, in care Braila ocupa locul 28, in fata unor orase ca Baia Mare, Botosani, Buzau, Calarasi sau Tirgu Jiu. Asta in contextul in care Braila este al 10-lea oras ca marime si numar de locuitori din tara. Galatiul ocupa pozitia 15, cu un punctaj de 5,28.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu