Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Braila a gazduit, din nou, Concursul National de Fizica "Evrika!"

In perioada 02 - 04 noiembrie, s-a desfasurat la Braila, Concursul National de Fizica “Evrika!”, concurs ce a adunat 174 de participanti, elevi din clasele a VII-a pina la a XII-a. Concursul are ca scop stimularea, incurajarea, cit si sustinerea elevilor care au dovedit aptitudini pentru studiul fizicii, dar si inalte performante. Vineri seara a avut loc deschiderea oficiala a concursului, eveniment ce a fost gazduit de Scoala cu cls. I - VIII Al. I. Cuza. La manifestare au fost prezenti: Lucica Visalon, inspector scolar adjunct, Constantin Traistaru, inspector general in MEC, prof. Sandu Mihail si prof. univ. dr. Florea Uliu.
Cum nici un eveniment nu e lipsit de mici probleme, nici acesta nu a facut rabat. Cu toate ca deschiderea ar fi trebuit sa inceapa la ora 17:30, oficialii au ajuns in sala de festivitati a scolii cu aproximativ 45 de minunte mai tirziu. Din aceste considerente, in semn de protest pentru intirziere, elevii nu au mai contenit cu aplauzele, punindu-le rabdarea la incercare reprezentantilor concursului. Asadar, a fost un moment penibil pentru oficiali, dar in acelasi timp amuzant. In cele din urma, Constantin Traistaru a explicat elevilor ca vina pentru intirziere ii apartine, insa, tinerii au continuat seria aplauzelor. Simbata, la ora 10:00, elevii au sustinut proba scrisa ce s-a desfasurat pe parcursul a trei ore.
Ieri, in sala mare a Prefecturii, au fost premiati cei mai buni dintre cei mai buni. Printre cei prezenti la eveniment s-au numarat si prefectul Mihaela Marcu, Lilliana Tudoran, inspector scolar general si viceprimarul Daniela Vasioiu. Braila a cistigat 4 mentiuni, doua la gimnaziu si doua la liceu. Brailenii s-au remarcat la acest concurs prin: Cracan Mihaita si Nicolae Corina, cls. IX-a, Colegiul National Nicolae Balcescu, Racoreanu Mihai, cls. a VIII-a, Colegiul National Gh. M. Murgoci si Chesunaru Petruta, cls. a VII-a, Sc "Mihai Eminescu", cea din urma primind si o diploma pentru cel mai tinar participant al concursului.




Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii