Skip to main content

Braila este corigenta la capitolul siguranta cetateanului

Sintem la marginea corigentei, cind este vorba despre siguranta cetateanului - asta cred liderii PRM Braila despre situatia de fapt, din Braila, care contrazice, in multe privinte, statisticile triumfaliste prezentate de politie. Vicepresedintele Consiliului Judetean Braila, Niculina Moisescu, este convinsa ca statisticile cu care se lauda de ani de zile conducerea politiei, din care reiese ca lucrurile merg bine, iar situatia este tinuta sub control, sint departe de adevar, dar nu este sigura daca acestea sint "cosmetizate" de politisti, sau pur si simplu metoda de raportare si analiza este gresita si conduce la rezultate nu foarte exacte: "Nu stiu daca politia vrea sa prezinte in roz situatia, sau nu cumva formularistica dupa care se raporteaza este putin depasita, in orice caz, ministrul Cristian David ar trebui sa se aplece si asupra acestei formularistici. Eu as da nota 5, cu indulgenta, din punct de vedere al sigurantei cetateanului. Se vede clar ca au escaladat foarte mult actele de violenta nu numai in strada, ci si in scoli, culmea! Nu este posibil asa ceva! Cind Consiliul Judetean a vrut sa doteze scolile cu acele sisteme de supraveghere, au spus “nu”. Consider ca Inspectoratul Scolar nu acorda atentia cuvenita acestui subiect, ca daca ar fi facut-o, spre exemplu, la banii pe care i-a pus CJ pentru sistemul de supraveghere video, puteau sa vina si ei cu plata lunara a acelui abonament".

"Din pacate, politia este putin timorata"

Consilierul municipal Adrian Traian, la rindul sau, considera ca daca este vorba de siguranta cetateanului, nu poate acorda decit maxim nota 4. El spune ca este ingrozit de ceea ce afla din presa locala ca se intimpla in oras si in judet: "Din cele prezentate de presa, se intimpla multe nenorociri si din pacate, masurile care ar trebui sa se ia nu se iau. Politia este putin timorata, pentru ca nici legile nu-i ajuta. Daca ei raspund la forta cu forta, delincventii se simt lezati. Si de multe ori, constata ca oamenii legii alearga nu stiu cit timp dupa vreun infractor si cind acesta ajunge in fata instantei, este eliberat, si-i ride in nas politistului pe strada. In plus, unii dintre ei spun ca au si ei familie, au si ei copii. Ati vazut si dvs., ce s-a mai intimplat dupa atentatul acela cu cocktail Molotov la apartamentul politistului acela, Iorga? Nimic! Cine a fost vinovat? Nu se stie nici acum, dupa mai mult de un an. Bine, e adevarat ca este posibil ca uneori sa nu se ia niste masuri pentru ca si in rindul lor sint probleme, si in rindul politistilor sint unii cu bube-n cap. De asta s-a ajuns aici"

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu