Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Braila detine veteranii PSD-isti ai autosuspendarilor

In PSD se poarta de mai bine de un an, moda autosuspendarilor. Daca la centrul partidului, autosuspendarile au aparut in ultimele saptamini, si sint legate de averi greu de justificat, in judetul Braila, avem citiva veterani PSD-isti autosuspendati, dar nu din functiile pe care le detin in partid, ci din cele pe care le-au detinut, in serviciile descentralizate. Vesnicii autosuspendati, Ion Rotaru, Doru Damian si Doinita Ciocan se tin tari in fata presiunilor de orice fel, si se tin tare de functiile de director la Casa Judeteana de Pensii, respectiv Directia Muncii si Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca. Cei trei s-au autosuspendat initial in primavara anului 2004, pe perioada campaniei electorale la alegerile locale, in care au fost ocupati cu munca politica, dupa care au stat suspendati si pentru alegerile generale din iarna, si asa au ramas, pina in luna de gratie ianuarie 2006. Nu-i vorba, ca nici acum nu dau nici un semn ca ar avea vreun gind de renuntare la acesta suspendare temporara care bate toate recordurile, tinzind spre a ramine definitiva, cel putin pina la finele lui 2008, cind vor avea loc alegerile generale, pe care PSD-ul spera sa le cistige. Cei trei au negat tot timpul ca si-ar tine locul cald, pina la o noua guvernare PSD, sustinind ca au motivele lor pentru a nu renunta la autosuspendare, si a lasa locurile de directori la cele trei institutii, libere. Ion Rotaru ne-a explicat, la ultima conferinta de presa, care sint ratiunile pentru care nu renunta la autosuspendare: "Eu am mai spus treaba asta: ca om care a facut o facultate de drept, nu fac altceva decit sa respect legea, si atunci, unde este problema? Daca legea mi-a permis sa procedez asa, am procedat conform legii. Puteam sa ramin acolo, sa mai iau banii ca director un an sau un an si jumatate, sa stau linistit, sa nu mai alerg nici pentru partid, si sa-mi consum energia si altele. Si dupa aia, o faceam pe victima, ca m-a dat PD-ul afara, ca uite ce greu am dus-o eu. Am iesit, am respectat legea, si o respect in continuare. Adica miine se schimba legea, la revedere! Nu am de gind sa ma intorc acolo, pentru ca le-a fost teama celor de la PD sau celor din alta parte ca "domnule, daca asta ramine suspendat miine vine si ne ia locul!". Teoretic exista aceasta posibilitate, dar practic, nu voi face acest lucru".
Intrebat de ce insista sa ramina agatat de Casa Judeteana de Pensii, daca tot spune ca nu are de gind sa se intoarca sa lucreze acolo, Rotaru a precizat: "Am o ratiune: unu, respect legea, si doi, miine poate vreau sa intru din nou in Corpul functionarilor publici, si vreau sa intru din pozitia pe care am avut-o de director la un serviciu deconcentrat al statutului, si nu de simplu functionar. Asta a fost singura ratiune. Eu repet, atit timp cit am respectat legea, nu stiu de ce trebuie sa ducem discutia in alt plan".
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii