Mergi la conţinutul principal

Braila are doar 4,6% suprafete impadurite

Raportul de activitate al Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (DADR) Braila arata ca o problema pentru judet este modalitatea de a asigura protectia mediului prin infiintare de paduri. Statistic, judetul nostru are o acoperire cu paduri de doar de 4,6 % din suprafata totala. Pentru a remedia acest neajuns, institutia a punctat ca a identificat soluri degradate pe care le-a recomandat pentru impaduriri prin crearea de paduri in masiv sau de perdele de protectie pentru stoparea efectului de desertificare. "In conformitate cu Legea 107/1999 care aproba OUG 81/1998 privind unele masuri pentru ameliorarea prin impaduriri a terenurilor degradate au fost identificate si intocmite fisele perimetrelor de ameliorare a terenurilor degradate in suprafata de 7.060,92 ha defalcata pe aria de competente administrative a 44 de comune, din care in incinta IMB o suprafata de 5.518,29 ha. Documentatiile au fost depuse la MAPDR pentru verificare si aprobare" se mentioneaza in raportul trimestrial al DADR Braila. In acelasi material se mentioneaza ca ministerul a inaintat fisele perimetrelor de ameliorare la ITRSV Focsani pentru proiectare si licitatie. Astfel, s-a reusit impadurirea pina in prezent a 223,75 ha pe raza a 7 comune (Bertesti de Jos -39 ha, Frecatei - 49,28 ha, Gropeni - 5,40 ha, Movila Miresii - 77,72 ha, Romanu - 26 ha, Surdila Gaiseanaca - 6,35 ha si Sutesti - 20 ha).
O situatie mult mai proasta se inregistreaza in ceea ce priveste infiintarea de perdele forestiere de protectie asa cum prevede Legea 289/2002 intrucit programul pentru judetul nostru a fost intocmit de DADR Braila inca din 2003 impreuna cu SCDA pentru 8.445 ha, fara a fi plantat nici un pom pina in prezent. In primavara acestui an, Comandamentul Judetean de Analiza a Programului Anual de Infiintatre a Perdelelor Forestiere de Protectie Braila a transmis o noua adresa ministrului agriculturii Dacian Ciolos, in vederea solutionarii de urgenta a fondurilor necesare, insa raspunsul a fost cit se poate de sec: nu sint fonduri de finantare disponibile in acest an.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro