Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Braila ar putea avea un ministru, in noul Guvern

Daca merge la fel de bine ca pina acum, organizatia PSD Braila isi va putea nominaliza un ministru important, in urmatorul Guvern, dupa ce PSD-ul va cistiga alegerile. Este promisiunea pe care a facut-o, ieri, la Braila, presedintele PSD, Mircea Geoana, in fata a circa 500 de membri si simpatizanti ai partidului. Acesta s-a declarat multumit de filiala judeteana PSD, constatind ca oamenii formeaza aici o adevarata echipa si a anuntat ca, de acum inainte, rezultatele bune, in plan local, vor fi rasplatite pe masura, de la nivel central. Conditia absolut obligatorie pusa de liderul PSD a fost ca oamenii sai sa cistige si functia de primar al municipiului: "Am stabilit la nivelul conducerii partidului si la intilnirea cu liderii organizatiilor judetene ca in partid, de-acum incolo, va exista o legatura directa intre performanta politica si recompensa politica, si mie mi se pare firesc ca organizatiile care au scoruri electorale bune si foarte bune sa poata sa ne propuna, din armata de oameni foarte competenti pe care o avem, citiva oameni care sa faca parte din viitorul Guvern. Eu m-am uitat la clasamentul alegerilor trecute, nu stiu ce-o sa faca la alegerile viitoare, sper sa faca la fel de bine, sau poate chiar mai bine, sint convins ca o sa cistige si municipiul Braila, la alegerile viitoare. Dar am spus ca organizatiile care vor avea performanta politica vor avea, in mod automat, dreptul firesc, cistigat prin munca si prin voturi, sa aiba oameni la nivel de centru. Noi vom cauta oricum sa aducem oameni mai multi din teritoriu, din tara, pentru ca nu cred ca este normal sa fie doua-trei orase din tara, care sa aiba monopolul viitorilor ministri. Exista oameni performanti si aici, la Braila, eu le-am promis ca daca-mi fac un scor comparabil cu cel de la alegerile trecute, si daca-mi aduc si municipiul Braila, la care tin foarte mult, garantez ca va exista un ministru important din Braila, in viitorul Guvern!"

"Cheia o reprezinta proiectele care sa puna in valoare Braila si Galatiul"

Atentionat fiind ca, inainte sa se gindeasca sa ceara votul brailenilor, PSD-ul ar trebui sa reflecteze la modul in care poate sa-si repare greseala de a fi dat pe tava 1.000 de hectare ale Brailei, in administrarea Consiliului Local Municipal Galati, Geoana a militat pentru intelegere intre judete si proiecte comune: "Eu ma intreb, daca a existat o problema de acest gen, ce impiedica actuala putere sa o corecteze, eventual. Lasind la o parte rivalitatile interjudetene care exista - stiu ca, in general, exista o anumita rivalitate regionala -, eu cred ca ceea ce se poate construi in perioada urmatoare, sint proiecte comune, care depasesc granita judetelor. Spun asta in contextul in care vom intra intr-o logica in care bani importanti din fondurile europene vor fi alocati pe regiuni de dezvoltare, si eu cred ca cine va veni cu proiectul cel mai bun
si cel mai finantabil, va cistiga. Stiu ca acest subiect este sensibil, si stiu ca a creat foarte multe probleme, in timpul alegerilor si din punctul de vedere al brailenilor, este justificabil, dar cheia este de fapt in proiecte care sa puna in valoare faptul ca sint doua municipii importante, care daca-si aduna eforturile si depasesc putin gelozia interjudeteana, pot face lucruri foarte frumoase. Iar daca va iesi proiectul la care am inceput sa lucram - si poate n-am fost suficient de activi -, cu podul peste Dunare, atunci intr-adevar judetul se va deschide".
Geoana a comentat si faptul ca unii dintre braileni au senzatia ca judetul Braila nu primeste fonduri atit de imprtante, pe cit ar merita, si de care ar avea nevoie, pentru ca este condus de un pesedist. Liderul PSD considera ca subfinantind judetele in care opozitia are reprezentanti de frunte, Alianta nu face decit sa-si intoarca impotriva toti locuitorii de acolo: "Cred ca actuala guvernare face un calcul gresit. Ei sint acum intr-o logica in care aloca resursele bugetului national tintit, exclusiv catre consiliile judetene, primariile si consiliile locale pe care le au sub control. Daca faceti o analiza a hotaririlor de guvern din ultima perioada, o sa vedeti ca in special in decembrie, cind s-a cheltuit aproape un miliard de euro, destinatia acestor bani a fost exclusiv catre alesi PNL si PD. Este un calcul absolut cretin din partea actualului Guvern, prin care spun ca daca nu aloca resurse la pesedisti, slabesc PSD-ul, fara sa-si dea seama ca locuitorii unei comunitati nu sint nici PSD-isti, nici PNL-isti, ci, eventual voteaza cu un partid sau altul. Si daca cetatenii din judetul Braila sau din altele, unde sint alesi locali PSD vor simti ca sint nedreptatiti, ca sint vitregiti de resurse, prin simplul fapt ca au avut aroganta sa-si voteze un primar PSD, acest lucru este un bumerang, pentru ca oamenii, la alegerile viitoare, vor vedea ca traiesc mai rau ca in mandatul trecut. Daca Alianta crede ca acesta este un model de succes, nu au decit sa continue asa. Eu sint convins ca domnul Stancu isi va vedea cu forta de proiectele pe care le are, indiferent de sprijinul pe care il primeste sau nu, din partea guvernantilor".
In vizita la Braila, Mircea Geoana a fost insotit de vicepresedintii PSD Mihai Tanasescu si Cristian Diaconescu, de deputatul Alin Teodorescu si de fostul deputat de Braila Daniela Bartos.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii