Mergi la conţinutul principal

Braicata sare în ajutorul Brăilei: voluntariat pentru strângerea gunoaielor din parcuri și de pe Faleza Dunării

* firma ECO a mai angajat muncitori și a început să golească pubelele stradale de pe principalele artere - pietonala Mihai Eminescu, bulevardul Cuza, bulevardul Independenței * abia de săptămâna viitoare sunt șanse ca firma Polaris din Constanța, noul contractor, să înceapă activitatea în forță pe străzile Brăilei și în județ * până atunci, ECO va continua să strângă deșeurile, în măsura posibilităților, cu cele șase autogunoiere de care dispune, în cartierele de blocuri și de case

 


Zonele de promenadă ale municipiului au șansa de a scăpa de gunoaiele acumulate de circa o săptămână în jurul pubelelor publice, iar asta datorită firmei Braicata, care, în mod voluntar, a trimis pe teren câțiva angajați care să dea o mână de ajutor.  ”Spirit civic extraordinar!!! Braicata, societate care a asigurat in trecut salubrizarea unei parti din Municipiul Braila dar care a pierdut licitatia cu RER si nu are contracte cu Primaria Braila s-a mobilizat si ajuta cu 13 angajati salubrizarea zonelor de promenada conform urmatorului program: Joi - Gradina Mare si Faleza Dunarii; Vineri – Parcul Monument. Acestia vor strange deseurile din cosurile de gunoi, vor matura trotuarele si vor depozita deseurile în zone care vor fi comunicate societatii ECO care le va trasnporta catre groapa de gunoi. Activitatea este pe baza de voluntariat”, a subliniat, pe pagina sa de Facebook, primarul Marian Dragomir.

Acesta a mai anunțat că de astăzi, joi, 20 iunie, firma ECO a inceput salubrizarea stradală din Piata Traian, va continua cu pietonala Mihai Eminescu, bulevardele Cuza și Independentei. După cum se știe, ECO, societate din subordinea Primăriei, are un contract provizoriu pentru salubrizarea, pe perioada stării de alertă, după plecarea firmei RER. Însă, având în dotare doar șase autogunoiere, cu un număr de 55 de angajați permanenți, cărora li s-au mai adăugat în ultimele zile încă 12, ECO nu reușește să facă față volumului imens de muncă. Din acest motiv, a fost semnat, miercuri, un alt contract, cu firma Polaris din Constanța, care urmează să facă salubrizarea atât în municipiu cât și în județ, până la desemnarea definitivă a unui nou operator unic, Polaris are mașini suficiente și a început deja să angajeze oameni în Brăila. Primarul Dragomir ne-a spus că mai sunt de pus la punct câteva aspecta birocratice, în paralel cu angajarea de personal și cu instalarea unui punct de lucru, dar că sunt șanse ca de săptămâna viitoare, cel mai probabil de marți, 25 iunie, Polaris să înceapă efectiv activitatea în Brăila. În acel moment, va fi făcut public și graficul de colectare din cartiere, pe zile, inclusiv în zonele de case, ca să știe populația când să scoată deșeurile în fața porții.

Deocamdată, salubrizarea este asigurată în continuare de ECO, în măsura posibilităților. Teoretic, astăzi, joi, 20 iunie, ar trebui colectate gunoaiele din zonele Vidin, Progresul, Calea Galați, Gării, Obor, precum și în Brăilița, zonele Mălăierul - Ulmului. Vineri, sunt programate zonele Viziru, Buzăului, Radu Negru, Călărași 4 și Chercea. Responsabili din cadrul firmei ECO recunosc, însă, că e puțin probabil să poată fi acoperite toate aceste zone. Pentru orice eventualitate, au fost amplasate tomberoane de mare capacitate în anumite puncte critice, pentru ca populația să poată depozita gunoiul în exces. În Chercea, de exemplu, astfel de tomberoane au fost amplasate pe strada Magaziilor, pe strada Comuna din Paris, vizavi de piața Doi Cocoși, și urmează să mai fie pus unul pe strada Decebal, în zona bisericii Sf. Mina.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro