Mergi la conţinutul principal

Braicar va avea carduri de călătorie, ca la Bucureşti

• primarul Marian Dragomir a prezentat, recent, cardurile de călătorie Braicar, pe modelul Societăţii de Transport Bucureşti (STB), care ar putea fi disponibile la Brăila din luna ianuarie 2019 • acestea sunt de trei feluri: de 10 călătorii, de 20 de călătorii, dar şi cu posibilitate nelimitată de realimentare • Dragomir a ţinut să puncteze că aceste dispozitive nu sunt mai mari decât un card bancar obişnuit şi reprezintă un model de plată foarte modern

 

Pe lângă clasicele bilete, brăilenii vor avea în curând posibilitatea de a călători pe mijloacele de transport în comun în baza unor carduri electronice, pe modelul celor folosite de Serviciul de Transport Bucureşti (STB) SA. Primarul Marian Dragomir a mai anunţat şi în trecut acest lucru, însă joi seară a prezentat oficial primul model al unui astfel de card, în cadrul ceremoniei de premiere a elevilor olimpici din Brăila, în contextul în care a amintit despre gratuitatea pe transportul public oferită de Primărie.

Contactat ulterior de redactorii “Obiectiv - Vocea Brăilei”, edilul-şef a precizat că de la nivelul Braicar a început deja montarea cititoarelor de carduri pe autobuze, că se vor mai achiziţiona autobuze noi care vor veni deja dotate cu astfel de cititoare. De asemenea, Dragomir a afirmat că aceste carduri vor putea fi disponibile pentru brăileni cel târziu în luna ianuarie 2019. Trebuie precizat că potrivit informaţiilor transmise de primar, dar şi a fotografiilor de prezentare, acestea au dimensiunile unui card bancar obişnuit şi sunt de 3 feluri. Unul de 10 călătorii - care va costa 15 lei, unul de 20 de călătorii care va costa 30 lei şi cel de-al treilea care este reîncărcabil şi poate avea câte călătorii este dispus posesorul să alimenteze.

“A început montajul pe toate autobuzele de la «Braicar» a acestor dispozitive pentru plata cu cardul de călătorie. În luna decembrie vor fi montate pe absolut toate autobuzele. Cele 5 autobuze de capacitate medie şi alte 10 de capacitate mare vor veni cu aceste dispozitive instalate deja. Eu consider că este un instrument de plată foarte modern. Au călătorii de 10 şi 20, dar sunt şi carduri reîncărcabile, care vor putea fi reîncărcate cu orice sumă. În cazul celorlalte, 10 unităţi şi 20 de unităţi înseamnă 10, respectiv 20 de călătorii. Adică 10 x 1,5 lei; 20 x 1,5 lei. Dar pe cardurile celelalte, cele reîncărcabile, se poate alimenta pentru oricâte călătorii doreşte persoana respectivă. Şi acest lucru se poate face în două puncte: la dispeceratul «Braicar» din Barieră şi la sediul societăţii de pe Bulevardul Independenţei. Ulterior, vor fi mai multe astfel de dispozitive de încărcat cardurile reîncărcabile, pe măsură ce vor fi achiziţionate”, a declarat Dragomir.

Întrebat de unde vor putea brăilenii interesaţi să achiziţioneze astfel de carduri de călătorie, edilul-şef ne-a precizat că acestea vor fi disponibile la toate punctele de vânzare bilete ale “Braicar”. De asemenea, sursa citată a ţinut să adauge că aceste carduri nu au perioadă de valibilitate şi nici nu costă nimic în plus călătorii.

Edilul-şef ne-a transmis câteva fotografii pentru a prezenta cum arată modelele cardurilor, iar într-una dintre ele, chiar a făcut o comparaţie cu un card bancar, pentru a se vedea că au dimensiuni extrem de apropiate.

 

Cât a costat toată investiţia

Primarul Marian Dragomir ne-a pus la dispoziţie şi o situaţie “Braicar” privind valoarea totală a investiţiei privind implementarea acestui sistem de validare a călătoriilor pe mijloacele de transport în comun, prin carduri electronice. Este vorba despre 339.734 lei. Asta însemnând modernizarea a 56 de echipamente de validare duale (157.099 lei cu TVA), achiziţionarea a 30 de astfel de echipamente noi (computere de bord şi validatoare - 159.367 lei cu TVA), achiziţia unor sisteme de reîncărcare carduri (14.319 lei), precum şi realizarea cardurilor de călătorie. Potrivit informării “Braicar” este vorba deocamdată despre 1.000 de bucăţi pentru fiecare dintre cele trei tipuri de carduri. Valoarea unui card fiind de 3,19 lei cu TVA, deci aproximativ 9.500 lei în total.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro