Mergi la conţinutul principal

Braicar nu are probleme în aprovizionarea cu combustibili

* declară directorul societății, ing. Cristian Domnițeanu * procedura de achiziții combustibili este în derulare pe SEAP-SICAP, după ce compania a avut două astfel de proceduri anulate * pe de altă parte, scumpirea carburanților și a energiei electrice s-a reflectat în scumpirea biletelor "Braicar" SA, de la 1 martie a.c. * zilnic, autobuzele "Braicar" au nevoie de 4.000 de litri de motorină

 

Majorarea prețului combustibililor la nivel mondial, precum și a energiei electrice, încă din toamna anului trecut, au atras cheltuieli suplimentare pentru compania de transport public de călători, precizează directorul SC "Braicar" SA, ing. Cristian Domnițeanu. Cu toate acestea, autobuzele și tramvaiele "Braicar" circulă conform graficelor stabilite - 63 de grafice zilnice la autobuze și 6 grafice la tramvai (cinci oraș și unul Lacu Sărat-Combinat) - potrivit Contractului de delegare încheiat, în urmă cu doi ani, între SC "Braicar" SA și Primăria Municipiului Brăila. "De asemenea, în ultima vreme, s-au majorat prețurile la piesele de schimb pentru autobuze și tramvaie, dar și tarifele practicate de prestatorii de servicii cu care avem contracte în derulare, cum ar fi serviciile de pază și de curățenie", a mai precizat ing. Cristian Domnițeanu.

Eforturile companiei de transport public de călători din Brăila se concretizează în asigurarea carburanților pentru mijloacele de transport în comun, dat fiind faptul că, zilnic, autobuzele "Braicar" au nevoie de o cantitate de 4.000 de litri de motorină pentru a-și putea desfășura activitatea în condiții optime.

"Achizițiile se fac prin programul SEAP-SICAP. La acest moment, avem două proceduri anulate, una la achiziția de motorină - nu s-au îndeplinit condițiile de participare - și una la achiziția de energie electrică - neînscrierea niciunui ofertant. Procedura de achiziție pentru combustibili este în derulare, în timp ce la energia electrică se va face o reinițiere de procedură de achiziție, după stabilirea unei valori estimate, având în vedere conjunctura actuală", ne-a declarat directorul SC "Braicar" SA, ing. Domnițeanu.

Pe de altă parte, surse din cadrul Serviciului de Transport Public Local de Călători și Administrare Portuară (STPLCAP) din cadrul Primăriei Municipiului Brăila ne-au precizat că, de la începutul acestui an, deși a făcut ravagii în toată lumea, criza carburanților nu a afectat transportul public de călători din Brăila - cel puțin în ceea ce privește asigurarea combustibilului necesar parcului de autobuze - pentru îndeplinirea obligațiilor prevăzute în Contractul de servicii publice în vigoare din luna iulie 2020. Acest lucru se poate observa, de altfel, calculând frecvența sosirilor în stație a autobuzelor.

Criza carburanților s-a reflectat, însă, în costul biletelor și abonamentelor "Braicar", majorate de la 1 martie a.c. de consilierii municipali.  

Proiectul a fost propus în ședința CLM Brăila din luna februarie, la inițiativa consilierilor PSD Valentin Pătârlăgeanu și Daniel Tudose, membri în Adunarea Generală a Acționarilor (AGA) la SC "Braicar" SA Brăila. Potrivit acestora, dar și conform explicațiilor oferite de primarul Marian Dragomir, scumpirile sunt cauzate, în primul rând, de creșterea prețurilor la combustibili, la energie electrică, de cheltuielile mai mari ale operatorului, precum și de majorarea salariilor angajaților "Braicar".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro