Prins în flagrant în noaptea de 5/6 noiembrie 2013, după ce a vânat ilegal şapte iepuri pe Fondul de Vânătoare nr. 38 Suţeşti, Georgian Coteţ, în vârstă de 31 de ani, domiciliat în comuna Râmnicelu, a fost trimis în judecată. Odată cu el a fost deferit justiţiei Dan Coteţ, din aceeaşi localitate. Acuzaţiile puse pe seama lui Georgian Coteţ sunt multe: vânătoare fără autorizaţie şi fără permis, vânătoare prin utilizarea pe timp de noapte a autovehiculului, uz de armă letală fără drept şi deţinere ilegală de armă letală. Cel de-al doilea inculpat, Dan Coteţ, va fi judecat pentru uz de armă fără drept şi utilizarea pe timp de noapte a unui autovehicul (şi a unui dispozitiv de ochire, respectiv proiector). Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila au dispus, totodată, scoaterea de sub urmărire penală (SUP) a nu mai puţin de şapte persoane cercetate în acelaşi dosar penal: Dumitru Şerbu (cel care a condus autoturismul braconierilor în momentul în care au fost depistaţi de poliţişti), Adrian Stoean zis "Colonelu (membru AJVPS Brăila), Viorel Văraru (de la care braconierul Coteţ împrumutase arma de vânătoare), Marius Sorin Iancu, Ion Bratosin zis "Gagarin", Tudorel Doru Pencu şi Marian Mandache.
Încă din luna mai 2013, ofiţerii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase (AESP) din cadrul IPJ Brăila au aflat că Georgian Coteţ, din comuna Râmnicelu, împrumută arme de vânătoare de la diverşi deţinători legali şi vânează ilegal pe Fondul de Vânătoare nr. 38 Suţeşti. Pentru prevenirea braconajului cinegetic, oamenii legii au desfăşurat mai multe descinderi în zona Fondului de Vânătoare Suţeşti, Constantineşti, Râmnicelu şi Mihail Kogălniceanu şi, în noiembrie, au reuşit să-l prindă în flagrant delict pe Coteţ.
Astfel, în noaptea de 5/6 noiembrie 2013, poliţiştii aflaţi în autoturismul MAI 12464 au observat o maşină ce se deplasa pe câmp, dinspre Râmnicelu - Constantineşti, folosind atât luminile farurilor, cât şi un proiector cu care lumina solele agricole. Timp de o oră, poliţiştii au urmărit autoturismul suspect, observând că din direcţia acestuia se auzeau zgomote specifice unei arme de foc.
După o oră, oamenii legii au pornit în urmărirea braconierilor, folosind semnale acustice. Suspecţii au refuzat să oprească dar, după doi kilometri de urmărire pe câmp, la ora 1.15, poliţiştii au reuşit să le blocheze maşina. Autoturismul Cielo cu numărul de înmatriculare BR-03-LAW, condus de Dumitru Şerbu, a fost blocat între localităţile Suţeşti şi Constantineşti, pe partea dreaptă a DJ 221.
În autoturism se mai aflau Dan Coteţ, deţinător legal de armă de vânătoare, care ţinea în mână arma marca IJ (cu ţevi lise suprapuse), iar la brâu o cartuşieră cu 27 de cartuşe cal. 16x2. Suspectul mai avea în buzunarul hainei încă 10 cartuşe. Pe bancheta din dreapta faţă mai era un proiector cuplat la bateria acumulator a maşinii, cu ajutorul căruia braconierii vânau pe timp de noapte.
Pe bancheta din dreapta spate se afla Georgian Coteţ, care ţinea în mâini arma de vânătoare semiautomată Beretta cal. 12x1, iar la picioarele acestuia se afla o cartuşieră cu 13 cartuşe, din care 8 confecţionate artizanal. Suspectul nu este deţinător legal de armă de foc, iar arma aparţine lui Viorel Văraru, de la care o împrumutase. În autoturism de mai afla un sac cu şapte iepuri ucişi prin împuşcare.
Anchetatorii au probat faptul că în acea noapte, Georgian Coteţ împuşcase patru iepuri de câmp, iar Dan Coteţ trei iepuri, la lumina farurilor şi a proiectorului. Gestionarul Fondului de Vnătoare nr. 38 Suţeşti, Direcţia Silvică Brăila, a precizat că învinuiţii nu erau autorizaţi să vâneze iepuri în acea zonă şi că paguba totală pricinuită de aceştia este de 4.654 lei.
Pe 6 noiembrie 2013, poliţiştii de la Biroul Arme au obţinut mandat de percheziţie şi au scotocit casa lui Georgian Coteţ, reuşind să identifice un adevărat arsenal, dar şi un mic atelier de confecţionat muniţie: 120 de tuburi de cartuşe de vânătoare, 20 de capse de iniţiere, 430 grame alice, 59 grame pulbere, două prese de sertizat (confecţionat) cartuşe, mai multe proiectile, bure plastic, căpăcele pentru cartuş, o măsură pulbere, precum şi o piele de mistreţ cu cap, intrată în descompunere.
Inculpatul a declarat că în luna octombrie a mers la vânătoare împreună cu un amic de-la său, Adrian Stoean, reuşind să împuşte un porc mistreţ, pe care l-au împărţit. Deţinător legal al unei arme de vânătoare, Stoean a negat că ar fi vânat ilegal un mistreţ, însă poliţiştii tot i-au confiscat arma. Valoarea porcului mistreţ ucis este de 4.432 lei. În cazul învinuiţilor Dumitru Şerbu şi Adrian Stoean, procurorii au dispus SUP şi aplicarea unei sancţiuni administrative, pe motiv că "fapta comisă prezintă un grad de pericol social redus".