Sentinţă finală în cazul braconierilor de la Râmnicelu.
Prins în flagrant după ce a vânat ilegal iepuri pe Fondul de Vânătoare nr. 38 Suteşti, Georgian Coteţ, de 32 de ani, din comuna Râmnicelu, a fost condamnat la 2 ani şi 6 luni inchisoare cu suspendare sub supraveghere, pentru săvârşirea infracţiunilor de vânătoare fără autorizaţie şi fără permis, vânătoare prin utilizarea pe timp de noapte a autovehiculului, uz de armă letală fără drept şi deţinere ilegală de armă letală. Anchetat în acelaşi dosar penal, Dan Coteţ, din aceeaşi localitate, a primit 1 an şi 6 luni închisoare, cu suspendare condiţionată, pentru braconaj. Georgian Coteţ a fost obligat la plata unor despăgubiri de 4.432,8 lei către Direcţia Silvică Brăila.
La definitivarea dosarului penal, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila au dispus scoaterea de sub urmărire penală a nu mai puţin de şapte inşi cercetaţi în aceeaşi cauză: Dumitru Şerbu, Adrian Stoean zis "Colonelu", Viorel Văraru, Marius Sorin Iancu, Ion Bratosin zis "Gagarin", Tudorel Doru Pencu şi Marian Mandache.
Vânătoare de braconieri la Suţeşti
Ofiţerii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul IPJ Brăila au fost informaţi, în primăvara lui 2013, că Georgian Coteţ, din comuna Râmnicelu, împrumută arme de vânătoare de la deţinătorii legali şi vânează ilegal pe Fondul de Vânătoare nr. 38 Suţeşti. Pentru prevenirea braconajului cinegetic, poliţiştii au desfăşurat atunci mai multe razii în zona Fondului de Vânătoare Suţeşti, Constantineşti, Râmnicelu şi Mihail Kogălniceanu. Acţiunile lor au dat roade, iar în noiembrie au reuşit să-l prindă în flagrant pe braconierul Coteţ.
Astfel, în noaptea de 5/6 noiembrie 2013, poliţiştii au observat un autoturism ce se deplasa pe câmp, dinspre Râmnicelu, folosind luminile farurilor cât şi un ditamai proiectorul cu care lumina solele agricole. Timp de o oră, poliţiştii i-au urmărit pe suspecţi observând că, din direcţia lor, se auzeau zgomote specifice unei arme de foc.
Oamenii legii au pornit apoi în urmărirea braconierilor folosind semnale acustice. Suspecţii au refuzat să oprească, însă, după doi kilometri de urmărire - era ora 1.15 -, poliţiştii au reuşit să le blocheze maşina. Cielo condus de Dumitru Şerbu a fost blocat între localităţile Suţeşti şi Constantineşti, pe partea dreaptă a DJ 221, iar braconierii au fost luaţi la întrebări.
În Cielo se mai aflau Dan Coteţ, deţinător legal de armă de vânătoare, care ţinea în mână o armă marca IJ cu ţevi lise suprapuse, iar la brâu o cartuşieră cu 27 de cartuşe cal. 16x2. Acesta mai avea în buzunarul hainei 10 cartuşe. Pe bancheta din dreapta faţă, era un proiector cuplat la bateria acumulator a maşinii, cu ajutorul căruia braconierii vânau pe timp de noapte.
Pe bancheta din dreapta spate se afla Georgian Coteţ, care ţinea în mâini arma de vânătoare semiautomată Beretta cal. 12x1, iar la picioare o cartuşieră cu 13 cartuşe, din care 8 confecţionate artizanal. Coteţ nu era deţinător legal de armă de foc, arma aparţinea lui Viorel Văraru, de la care o împrumutase. În acelaşi autoturism, se mai afla un sac cu şapte iepuri împuşcaţi. Georgian Coteţ împuşcase patru iepuri de câmp la lumina farurilor şi a proiectorului, iar Dan Coteţ trei.
Direcţia Silvică Brăila, gestionarul Fondului de Vânătoare Suţeşti, a precizat că inculpaţii nu erau autorizaţi să vâneze iepuri în acea zonă şi că paguba pricinuită de aceştia a fost de 4.654 lei.
Poliţiştii de la Biroul Arme au percheziţionat casa lui Georgian Coteţ, reuşind să identifice un adevărat arsenal, dar şi un atelier de confecţionat muniţie: 120 de tuburi de cartuşe de vânătoare, 20 de capse de iniţiere, 430 grame alice, 59 grame pulbere, două prese de sertizat (confecţionat) cartuşe, mai multe proiectile, căpăcele pentru cartuş, o măsură pulbere, precum şi o piele de mistreţ, intrată în descompunere.