Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Braconieri prinsi de jandarmi

Daca nu mai pot minca gaini, s-au apucat de pescuit ilegal. Este cazul a trei barbati din localitatea Zavoaia - in care s-au confirmat noi cazuri de gripa aviara - ce au fost prinsi braconind cu plase monofilament, pe riul Calmatui. Satenii au venit pe malul riului dupa-amiaza, ca sa intinda plasele si sperau ca, pe inserat, sa se intoarca acasa cu tolba plina. N-au avut noroc, insa, pentru ca au fost pescuiti ei insisi de jandarmi, de care au incercat sa scape cu fuga. In zadar, insa, pentru ca au fost prinsi si si-au recunoscut fapta. "Am fost unul pe un mal si doi pe un mal, si am adus plasa si am tras-o cu ata. Este prima oara cind am venit aici, sa pescuim. Nu sint plasele noastre, le-am imprumutat de la un vecin. Am zis sa facem rost de niste peste, sa le ducem copiilor, acasa", a spus jandarmilor unul dintre pescarii de ocazie.
"Ce fel de plasa este asta? Nu stiu, domnule, ce fel de plasa sa fie?
De unica folosinta, mi-a dat-o si mie un vecin, ca sa pescuiesc", a spus un altul. Jandarmii au cautat pina tirziu in noapte plasele intinse de braconieri, pe riu, pentru a le aduna si confisca. "Jandarmii grupei mobile Ianca au depistat trei indivizi ce pescuiau pe riul Calmatui, in apropierea localitatii Zavoaia, cu plase monofilament. In cauza au fost intocmite actele premergatoare cercetarii penale, care vor fi inaintate Parchetului de pe linga Judecatoria Insuratei" ne-a declarat lt.Iulian Timofei, purtator de cuvint al Jandarmeriei Braila.
Jandarmii vor intensifica patrularile, in zona respectiva, pentru a preveni noi acte de braconaj.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii