Mergi la conţinutul principal

Braconieri „pescuiţi” de jandarmi, de pe Fluviul Dunărea

* în dimineaţa zilei de 1 mai, doi bărbaţi au ieşit la pescuit în dreptul localităţii Tufeşti * indivizii au încercat să fugă la apariţia jandarmilor

 

Braconaj pe Dunăre. Ca urmare a unei acţiuni de prevenire şi combatere a braconajului piscicol, executate la primele ore ale dimineţii de 1 mai, jandarmii brăileni au surprins doi bărbaţi în timp ce pescuiau ilegal, în apele fluviului Dunărea. Ei dădeau la peşte cu ajutorul unei plase de tip setcă în lungime de aproximativ 100 m.

Cele două persoane au fost depistate în dreptul localităţii Tufeşti, judeţul Brăila.

La vederea oamenilor legii, aceştia au încercat să fugă cu ajutorul bărcii cu motor în care se aflau, însă fără succes. Pescarii au fost surpinşi de intervenţia rapidă a jandarmilor, ce s-a făcut cu ajutorul ambarcaţiunii din dotarea Jandarmeriei Brăila.

Pe numele celor doi, jandarmii brăileni au întocmit actele de sesizare sub aspectul săvârşirii infracţiunii  de deţinere sau folosire la pescuit de persoane neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, precum şi a altor tipuri de unelte de pescuit comercial,  în conformitate cu prevederile OUG nr. 23 din 2008 privind pescuitul şi acvacultura.

De la persoanele depistate, jandarmii au ridicat în vederea continuării cercetărilor o plasă de pescuit în lungime de aproximativ 100 m, o barcă din lemn şi motorul acesteia.

Totodată, celor doi le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea restricţiilor de circulaţie, prevăzute de ordonanţele militare.

                                                                                  

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro