* în week-end, polițiștii și un reprezentant al Parcului Național Balta Mică a Brăilei au acționat pentru combaterea braconajului piscicol, au legitimat 16 persoane și au verificat 11 ambarcațiuni * un bărbat din Gropeni se afla cu barca într-o zonă protejată, cu cantități de pește, iar motorul bărcii era căutat pentru confiscare * s-a întocmit dosar penal pentru pescuitul prin orice metode al reproducătorilor, în perioada de prohibiție
Pescar prins cu barca într-o zonă protejată, de pe fluviul Dunărea, cu cantități de pește fără acte, în perioadă de prohibiție. În plus, motorul bărcii era căutat pentru confiscare. S-a întocmit dosar penal, iar cercetările continuă.
În data de 8 aprilie, în intervalul orar 04:00-12:00, polițiști din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Brăila împreună cu un reprezentant din cadrul Parcului Național Balta Mică a Brăilei au acționat pentru prevenirea și combaterea braconajului piscicol. Au fost legitimate 16 persoane, controlate mai multe autovehicule, iar șoferii au fost testați cu aparatul etilotest.
De asemenea, au fost verificate 11 ambarcațiuni și aplicate 6 sancțiuni contravenționale, în valoare de 1.795 de lei. “La ora 08:30, pe fluviul Dunărea, într-o arie protejată, a fost identificat un bărbat în vârstă de 31 de ani, din comuna Gropeni, în timp ce conducea o barcă. În urma controlului efectuat a fost confiscată o cantitate de pește din speciile șalău și caras, pentru care bărbatul nu deținea documente legale. În urma verificării în bazele de date, polițiștii au stabilit faptul că motorul bărcii este căutat pentru confiscare, motiv pentru barca și motorul acesteia au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor”, au transmis polițiștii.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de pescuitul prin orice metode al reproducătorilor, în perioada de prohibiție, și distrugerea icrelor embrionate de pește în zonele de reproducere naturală și deținerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peștelui și altor viețuitoare acvatice obținute din pescuit ori produselor din pește. Documentele de proveniență vor însoți mărfurile, indiferent de locul în care acestea se află, pe timpul transportului, al depozitării sau al comercializării din OUG 23/2008 privind pescuitul și acvacultura.
De asemenea, tot pe fluviul Dunărea, polițiștii au descoperit patru plase de pescuit de tip setcă abandonate, pe care le-au ridicat în vederea continuării cercetărilor sub aspectul săvârșirii infracțiunilor prevăzute de art. 64 lit i și k din OUG 23/2008 privind pescuitul și acvacultura.