Mergi la conţinutul principal

Braconaj pe Dunăre şi în aria protejată din Balta Mică a Brăilei

poliţiştii au acţionat, pe apă şi terestru, pentru prinderea pescarilor specializaţi în comiterea de ilegalităţi pe linie piscicolă •  au fost legitimate 39 de persoane, controlate 15 vehicule şi 5 ambarcaţiuni, fiind confiscate mai multe unelte de pescuit • oamenii legii au găsit  plase pline cu peşte, însă deţinătorii reuşiseră să se facă nevăzuţi

 

Fluviul Dunărea dar şi câteva arii protejate din incinta Parcului Natural Balta Mică a Brăilei s-au aflat în vizorul organelor de control, miercuri, 10 mai, în cadrul unei acţiuni menite să combată activităţile de braconaj. Zeci de persoane au fost luate la întrebări, fiind confiscate peste 30 de plase de pescuit, deţinute şi folosite ilegal. În timpul operaţiunii, au fost descoperite mai multe plase în care se afla păstrugă şi cegă. Peştele a fost eliberat, iar cei care au montat plasele sunt căutaţi în prezent de oamenii legii.

Acţiunea s-a desfăşurat în intervalul orar 4.00-12.00, când poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila, împreună cu cei ai Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi Brăila şi ai Sectorului Poliţiei de Frontieră Brăila, sprijiniţi de jandarmi, au acţionat atât cu ambarcaţiuni, pe fluviul Dunărea, cât şi terestru, pe raza judeţului. Au fost legitimate 39 de persoane, controlate 15 vehicule şi 5 ambarcaţiuni. Poliţiştii au depistat în flagrant 6 persoane, pe numele cărora au fost întocmite dosare penale pentru comiterea a 8 infracţiuni la regimul piscicol. Totodată, au fost găsite şi ridicate în vederea confiscării 32 de plase de pescuit, 7 vintire, un prostovol şi o năpatcă, deţinute şi folosite ilegal.

În timpul acţiunii de control, oamenii legii au găsit pe malul braţului Vâlciu, în dreptul localităţii Gropeni, 28 de plase de pescuit şi un prostovol. S-au efectuat verificări şi au fost identificaţi, în zonă, trei bărbaţi, bănuiţi de deţinerea uneltelor respective.

Pe lacul Popa, din incinta Parcului Natural Balta Mică a Brăilei, poliţiştii de frontieră au mai găsit 7 vintire şi o plasă de pescuit, în care se aflau mai multe specii de peşti (păstrugă, novac, cegă, crap şi plătică). Este vorba despre circa 60 kilograme de peşte care, fiind viu, a fost eliberat în mediul natural. În prezent sunt efectuate verificări pentru identificarea deţinătorilor uneltelor.

În ambele cauze au fost întocmite dosare penale conform prevederilor O.U.G. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro