Odată dat startul discuţiilor, administratorii au început să-şi spună ofurile, una dintre chestiuni fiind legată de tinerii care se adună fie la scările blocurilor, fie în faţa chioşcurilor non-stop din cartiere şi care fac zgomot pe timpul nopţii. Administratori şi preşedinţi deopotrivă au spus că asemenea situaţii se găsesc în toate cartierele şi că, de cele mai multe ori, locatarii nu au curajul să iasă să le ceară turbulenţilor să plece, de frică să nu fie atacaţi pe loc sau mai târziu. Îndemnaţi de reprezentanţii Poliţiei să telefoneze la 112, pentru a sesiza cazuri de acest gen, reprezentanţii asociaţiilor de proprietari au declarat că oamenii se tem să facă şi acest lucru, dat fiind că persoanele reclamate ar putea afla cine a dat telefon şi s-ar putea răzbuna: "Dacă nu ni s-ar cere să spunem cine suntem, când sunăm, ar fi mult mai bine. Apelurile la Poliţie şi Jandarmerie ar fi mult mai numeroase, dacă oamenii nu s-ar teme că cei reclamaţi vor afla indentitatea celui care a sunat. Altfel, te trezeşti că vecinul îţi reproşează după aia sau îţi poartă pică sau îţi dă foc la uşă, că s-a mai întâmplat". În concluzie, reprezentanţii proprietarilor au fost de părere că oamenii ar apela cu altă încredere la telefonul de urgenţă 112 , dacă nu ar fi obligaţi să-şi decline identitatea.
Şeful Poliţiei municipiului Brăila, Costel Arbunea, a explicat celor prezenţi că există o procedură standard pentru preluarea apelului la 112 şi că trebuie îndeplinite nişte condiţii pentru ca sesizarea să fie introdusă în sistemul computerizat, una dintre ele fiind ca persoana care sună să îşi declare identitatea.
Pe de altă parte, Arbunea a sugerat autorităţilor locale să emită o reglementare prin care toate chioşcurile care acum funcţionează în regim non-stop să fie închise înainte de miezul nopţii, dat fiind că acestea sunt "generatoare de criminalitate": "Într-adevăr, primim numeroase astfel de reclamaţii, pentru că seara, oamenii se duc la chioşcurile acestea iniţial să cumpere ţigări sau băutură pentru acasă, dar ajung să se oprească în scara de bloc sau la colţul blocului, se adună în grup, beau, vorbesc tare, înjură, fac scandal, deranjează locatarii. Ca o soluţie, autorităţile locale ar putea să le facă un program acestor chioşcuri, care să nu mai fie deschise după miezul nopţii. Eu am fost la Oradea şi acolo există un singur non-stop în tot oraşul, în gara CFR, unde chiar este necesar".