Distracţie, muzică, aplauze, ovaţii, acestea au fost coordonatele celei de-a VI-a ediţii a manifestării "Karaoke star, vedetă pentru o zi". S-au înscris de această dată 14 concurenţi la muzică uşoară şi 16 la muzică populară. Toţi au dovedit că joaca de-a artiştii au luat-o în serios, mobilizaţi probabil şi de premiile consistente. Majoritatea au venit cu lecţia învăţată, îmbrăcaţi în costume tradiţionale la secţiunea muzică populară. Pentru că aceste apariţii ce tind către profesionişti au impresionat publicul, s-a propus ca la ediţiile viitoate să se noteze şi ţinuta, aşa că un concurs început în joacă devine din ce în ce mai serios. Simpla reproducere a unor versuri sau menţinerea liniei melodice nu vor mai fi suficiente pentru a câştiga premii. Prezentatori au fost, ca şi la ediţiile precedente, Gheorghe Bunea Stancu, preşedintele Consiliului Judeţean, şi Camelia Guşatu, directorul departamentului cultură din cadrul Primăriei. Ei au invitat în scenă candidaţii, au discutat cu ei, au glumit pentru a le mai scădea emoţiile, spre deliciul publicului care s-a distrat de minune.
După trei ore tensionate pentru participanţi, juriul a anunţat cele opt nume de la fiecare secţiune, muzică populară şi uşoară, care au reuşit să ajungă în finala de vineri seara.
La secţiunea de muzică populară, pe primul loc s-a situat educatoarea Steluţa Vasilescu, în vârstă de 32 de ani. Pe locul II s-a situat elevul Georgian Miron de 18 ani, iar pe locul III a fost un alt elev de numai 16 ani, Cătălin Coman, din comuna Gropeni. Pe următoarele locuri s-au situat: Mioara Manoilă în vârstă de 48 de ani, din Brăila, Săndica Mândrilă, asistent medicat, 33 de ani, şi eleva de 18 ani Doina Barduc, de la Liceul "Angelescu" din Ianca. De asemenea, vor intra în finală şi managerul de 44 de ani Cornelia Presadă şi asistentul medical de 36 de ani din Mircea Vodă, Elena Moşescu, soţia primarului din localitate.
Măcinul, pe primul loc la muzică uşoară, după prima etapă
La secţiunea muzică uşoară pe primul loc s-a situat o zgâtie de fată de 16 ani, frumuşică foc şi dezvinvoltă, din Măcin, Adnana Gâdiuţă. Pe locul II a fost Petruţa Popârţac, de 23 de ani, din Brăila, un agent de asigurări care a dovedit că ştie să cânte foarte bine. Locul III l-a ocupat studentul Alin Aramă, de 18 ani. El urmează specializarea Turism la Universitatea "Ovidius" din Constanţa. Au urmat apoi în clasament: Geanina Manolache de 22 de ani, absolventă a Liceului de Artă, Paul Mitu de 19 ani, elev la Colegiul tehnic "Edmond Nicolau", Mihăiţă Stan de 22 de ani, laborant, Nicoleta Coman, casier, în vârstă de 35 de ani din Gropeni, şi Săndica Mândrilă, asistent medical în vârstă de 33 de ani.
Preşedintele juriului a fost primarul Aurel Simionescu, iar membri: Nicu Filote, secretarul Consiliului Judeţean, şi profesorii Adriana Toma, Petre Gogu, Laurenţiu Constantin. Premiile concursului, pentru fiecare dintre cele două secţiuni, sunt: Premiul I un laptop, premiul II un televizor LCD, premiul III un televizor color, iar pentru cele două menţiuni se oferă câte o cameră foto.
Vineri seara, fiecare spectator a primit un talon care, completat şi introdus într-o urnă, asigura participarea la tragerea la sorţi a unor premii - calculatoare, televizoare, aparate foto - în valoare totală de până la 7.000 lei. Premiile sunt asigurate în părţi egale de către Consiliul Judeţean Brăila şi Primăria Municipiului Brăila prin instituţiile subordonate, respectiv Şcoala Populară de Arte şi Meserii "Vespasian Lungu" şi Casa Municipală de Cultură. Au fost oferite premii în obiecte şi telespectatorilor - televizoare, aparate DVD, telefoane mobile - în valoare totală de până la 5.000 lei. Cheltuielile privind remuneraţia orchestrei şi a membrilor juriului au fost asigurate de către Centrul de Creaţie, Biblioteca Judeţeană "Panait Istrati" asigurând pe parcursul desfăşurării concursului realizarea clasamentului în urma introducerii notelor pe calculator.
Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean şi Primăria Brăila.