Mergi la conţinutul principal

Brăilenii vor avea acces rapid, on-line, la administraţia locală

Ieri, primarul Aurel Simionescu şi ministrul Comunicaţiilor, Gabriel Sandu, au semnat pentru derularea a două proiecte de IT ce au ca scop oferirea unor servicii mai bune şi mai rapide pentru cetăţeni. Înainte de semnarea actelor, edilul-şef a ţinut să îi mulţumească ministrului, fost deputat PNL şi apoi PDL de Brăila: "Azi (duminică - n.r.) semnăm pentru un proiect de IT, «Implementarea Serviciilor On-line Către Cetăţeni şi Automatizarea Punctelor de Lucru Interne», un proiect despre care Gabi Sandu a vorbit la una dintre vizitele premierului Boc la Brăila. Este un proiect în valoare de 35 de miliarde de lei vechi, din care 29 de miliarde sunt nerambursabili. Este un proiect în urma căruia, peste 13 luni, ar trebui să ne situăm la nivelul 5 de complexitate, în ceea ce priveşte oferirea de servicii on-line cetăţenilor. 5 e maxim, iar noi acum suntem la 2,5. Vor fi 8 aplicaţii interne şi 7 externe şi cu partea de servere, cu partea de şcolire a funcţionarilor publici vom fi în situaţia de a oferi cetăţenilor cele mai bune condiţii pentru a interacţiona cu administraţia publică, de la formularele pe care le vor putea accesa şi completa, până la participarea activă la luarea deciziilor, prin propuneri şi observaţii. Vom fi în situaţia de a oferi servicii mai bune şi mai rapide cetăţenilor, fără înghesuiala de la ghişee", a mai adăugat primarul Simionescu.

La rândul său, ministrul Gabriel Sandu a precizat că cel de-al doilea proiect se referă tot la dezvoltarea interfeţei cu cetăţenii pe toate domeniile: "Acum 26 de ani, Austria implementa proiectul «Austria Digitală» şi are acum 251 de servicii on-line cu o standardizare foarte clară. În Marea Britanie există 350 de servicii on-line oferite cetăţenilor. 12 state lucrează la un program prin care să ofere populaţiei 14 milioane de carduri de acces la aceste servicii, cu care să plăteşti taxe, să iei infromaţii, să faci programări şi rezervări, să vezi orice instituţie te interesează. Şi românii sunt interesaţi. De când s-a implementat SEAP-ul, serviciul de licitaţii on-line, statul a economisit foarte mult, iar lucrurile sunt sub control. Am un proiect ce vizează 2.500 de comune, prin care orice îi interesează pe cetăţeni, certificate de naştere, orice, să fie obţinut electronic. Aşadar, trebuie să facem o inventariere foarte clară a serviciilor de care oamenii au nevoie, până la 15 septembrie maxim, pentru ca până la 15 ianuarie să fie aprobate, iar cetăţenii să poate beneficia de ele la modul civilizat", a completat Gabriel Sandu.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro