Mergi la conţinutul principal

Brăilenii, victime ale caniculei

Temperaturile ridicate, care au trecut de 30 de grade Celsius în ultimele zile, au creat probleme de sănătate chiar şi persoanelor fără afecţiuni serioase. Angajaţii Serviciului de Ambulanţă al Judeţului (SAJ) Brăila s-au confruntat, în ultimele 24 de ore, cu un număr foarte mare de solicitări. Peste o sută de persoane au apelat ieri, până la ora 15.00, la ajutorul medicilor de la SAJ şi alte 180

de solicitări au fost înregistrate în ziua precedentă, în decurs de 24 de ore. Serviciul de Ambulanţă Brăila a fost solicitat să intervină şi în locuri publice, vineri înregistrându-se 3 cazuri de persoane căzute în stradă, iar joi, alte 5 astfel de situaţii. Deşi prezentate ca lipotimii, în cele mai multe dintre cazuri, starea de rău a intervenit şi din cauza consumului de alcool. Astfel de situaţii s-au înregistrat în două din cele trei cazuri de persoane căzute ieri în stradă, ne-a precizat dr. Viorica Uscatu, directorul SAJ Brăila. Al treilea caz a fost mai grav. O femeie în vârstă, a căzut pe Calea Călăraşilor, vis-a -vis de Piaţa Concordiei, în dreptul staţiei de autobuz, din cauza unui puseu de tensiune şi s-a lovit cu capul de asfalt. Ea a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgenţe de la Spitalul Judeţean, unde i s-au făcut toate investigaţiile şi i s-au acordat îngrijiri medicale. Din punct de vedere al cazuisticii, din cele 110 de solicitări înregistrate ieri la Serviciul de Ambulanţă Brăila, preponderente au fost crizele cardiace, problemele digestive, hipertensiunea arterială.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro