Mergi la conţinutul principal

Brăilenii sunt tentaţi să îşi ducă rablele la casat

* cu cele trei tichete valorice acceptate în program, preţul maşinilor noi scade considerabil * un Logan cu dotări standard poate fi cumpărat cu puţin peste 3.000 de euro

Programul "Rabla" de anul acesta are toate şansele să elimine toate vechiturile de pe domeniul public brăilean. Asta pentru că posibilitatea legală de a vinde tichetul valoric primit la predarea maşinii îi determină pe posesorii de autoturisme vechi să le ducă grabnic la casare. Joi, 18 februarie, ziua când a debutat oficial "Rabla 2010", 16 brăileni s-au grăbit să-şi ducă vechiturile în incinta fostului Combinat, de pe Şos. Vizirului, km 10, unde funcţionează centrul de dezmembrări al "Mioriţa Com", singura firmă brăileană autorizată să primească maşini la casat şi să elibereze în schimb tichete valorice. "Astăzi (vineri n.n.) mai avem încă 15 doritori, iar de luni ne aşteptăm să vină cel puţin 20 pe zi. Oricum, mai mult de 20 nu putem să primim, fiindcă procedura de completare a tichetelor valorice necesită cel puţin 15 minute şi trebuie făcută cu atenţie. Orice cuvânt înscris greşit acolo anulează tichetul valoric şi nu doreşte nimeni să se întâmple aşa ceva", ne-a declarat Gigi Cloşcă, administratorul "Mioriţa Com". Acesta a ţinut să precizeze că nu acceptă maşinile aduse de altcineva în afară de proprietar, decât dacă persoana respectivă are o procură notarială. "Unii dintre cei care s-au înţeles cu proprietarul să cumpere tichetul valoric, au venit cu maşina şi cu buletinul proprietarului, spunând că acesta nu poate fi prezent fiindcă are treabă sau este plecat la muncă în străinătate. Ne pare rău, dar fără o procură notarială semnată cu proprietarul care apare în acte nu avem cum să le preluăm maşina. Vin cu procura sau împreună cu proprietarul, altfel nu primesc tichetul valoric", a precizat Cloşcă. El le mai atrage atenţia celor care vor să cumpere tichete valorice că aceste documente nu pot fi utilizate dacă nu sunt însoţite de actele ce fac dovada radierii maşinii.

O afacere bună şi pentru posesorii de rable, şi pentru dealerii auto

În momentul de faţă, un tichet valoric se vinde cu circa 1.000 de lei, mai mult sau mai puţin, funcţie de cum reuşesc să se înţeleagă vânzătorul şi cumpărătorul. Pentru o maşină veche, pe care nu s-ar fi putut obţine mai mult de 500 lei, cei 1.000 de lei luaţi pe vaucer sunt destul de tentanţi. Iulian Anghel dusese ieri la "Mioriţa Com" o Dacie Sport fabricată în 1983. "Nu am de gând să folosesc vaucerul pentru achiziţionarea unei maşini noi, ci o să i-l vând naşului meu. Fac asta pentru că am nevoie de bani, Dacia mergea încă destul de bine, chiar dacă are aproape 30 de ani. Dacă era să o vând, nu mi-ar fi dat nimeni cât iau pe vaucerul ăsta, aşa că m-am decis să renunţ la ea. Asta e situaţia!", ne-a spus fostul posesor de Dacie.

Reamintim că pentru o maşină mai veche de zece ani se primeşte un tichet valoric de 3.800 lei ce poate fi folosit la achiziţionarea unui autoturism nou. Noutatea cu care vine programul "Rabla 2010" este că pot fi folosite până la trei tichete valorice de către un singur cumpărător. Acesta nu trebuie să fie neapărat posesorul a trei rable duse la casat, ci îşi poate cumpăra tichete de la alţi proprietari care s-au decis să renunţe la maşina veche.

Cei 3.800 lei primiţi pentru o rablă înseamnă circa 900 de euro. Astfel, cine merge cu trei tichete valorice la un dealer auto poate obţine o reducere substanţială a preţului autoturismului dorit. De exemplu, un Logan cu dotare standard poate fi achiziţionat în programul "Rabla 2010" cu 3.200 euro, iar un Renault Symbol cu aer condiţionat şi servodirecţie costă circa 5.200 euro.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro