Primarul Aurel Simionescu îi roagă pe brăileni să coopereze cu recenzorii care vor bate în curând la uşile lor, deoarece informaţiile pe care le vor furniza au o importanţă mult mai mare decât o simplă numărătoare a locuitorilor. Edilul-şef a precizat că, în următorii 10 ani, municipul Brăila va fi analizat, indiferent de domeniu, după aceste date strânse acum, aşa că nişte cifre nerealiste ar putea afecta diferitele decizii luate pe viitor cu privire la oraş.
"În Brăila, avem 932 de sectoare de recensământ, deci 932 de recenzori, 135 de recenzori şefi şi 15 circumscripţii, deci o formulă în care în total avem 1.082 de oameni implicaţi în această activitate, la nivel de municipiu. Oamenii sunt în pregătire, au făcut instruire, va mai fi o discuţie cu recenzorii şefi încă o dată. Se lucrează la mapele pe care trebuie să le aibă fiecare, cu documente, vor avea şi telefoane mobile pentru raportări zilnice. Rugămintea mea la cetăţeni este să dea concursul recenzorilor, să răspundă la întrebările din formulare, pentru că aşa cum am zis, e o acţiune care va avea repercusiuni 10 ani de acum încolo. Vom fi analizaţi după datele astea şi chiar dacă unele întrebări par a fi mai curioase, sunt standardele de la nivel european şi noi trebuie să le aplicăm", a comentat primarul.
De asemenea, Aurel Simionescu a mai adăugat că cetăţenii trebuie să nu uite să solicite recenzorilor să le prezinte legitimaţia şi că, dacă tot nu sunt convinşi că aceştia sunt cine spun că sunt, atunci vor exista şi nişte numere de telefon la care se va putea suna pentru a se confirma identitatea recenzorilor. Aceste numere de telefon urmează a fi făcute publice în zilele următoare. "Îi sfătuiesc pe cetăţeni ca atunci când vine recenzorul la uşă să îi solicite legitimaţia înainte de a-i da drumul în casă, că ne putem trezi cu tot felul de personaje care se dau drept recenzori şi cine ştie ce fac. Legitimaţia are un format special. Va fi şi o linie telefonică deschisă special pentru verificarea recenzorilor, deci teoretic nu ar trebui să fie probleme. Oricum, am încercat, pe cât posibil, ca recenzorul dintr-o anumită zonă să fie o persoană care chiar locuieşte acolo şi pe care măcar unii o cunosc, pentru a elimina unele lucruri neplăcute care se pot întâmpla", a mai punctat primarul.
Acesta a ţinut, de asemenea, să sublinieze importanţa oferirii de date corecte, inclusiv despre rudele plecate în străinătate, care, indiferent dacă locuiesc în alte ţări de mai mulţi ani sau dacă au plecat acum în vacanţă, tot brăileni sunt.
Comentarii
Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.