Mergi la conţinutul principal

Brăilenii sunt nemulţumiţi de comunicarea cu medicii

Atitudinea personalului medical este principala nemulţumire reclamată de brăileni la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS), constatare prezentată de către directorul medical al instituţiei, dr. Camelia Nedelcu, la şedinţa Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru problemele persoanelor vârstnice. "Reclamaţiile din partea asiguraţilor sunt legate de comunicarea între medic şi pacienţi, pentru că modificările legislative şi lipsa de fonduri creează nemulţumire", a spus dr. Nedelcu. Precizarea a venit după intervenţia prefectului Mihaela Marcu, aceasta remarcând că în raportul CJAS privind controalele tematice efectuate la medicii de familie nu au fost semnalate aspecte negative semnificative. "De bine suntem sătui, pe hârtie", a subliniat Mihaela Marcu.
Printre aspectele semnalate de dr. Nedelcu se numără câteva cazuri în care medicii au emis reţete pensionarilor cu venituri peste 740 lei nedeclarate, ori de bolnavi care şi-au făcut stocuri de medicamente pentru perioade lungi, beneficiind de reţetă atât de la medicul de familie cât şi de la specialist. Aceasta a dat şi exemplul unor situaţii în care pacienţii sunt puşi pe drumuri de medici, fiind trimişi fără rost la CJAS. Dr. Nedelcu a precizat că intenţionează să organizeze, alături de Colegiul Medicilor, întâlniri cu personalul sanitar, în vederea stabilirii unei mai bune comunicări cu pacienţii. "Din chestionarele completate de pacienţi reiese că nemulţumirea cea mai mare o reprezintă comunicarea şi modul în care sunt trataţi de personalul medical. Am discutat şi la Colegiul Medicilor, pentru că vreau să organizez întâlniri în care să încercăm să modificăm atitudinea cadrelor medicale faţă de pacienţi, aceasta contează foarte mult", a afirmat dr. Camelia Nedelcu. Medicul şef a propus şi organizaţiilor de pensionari să organizeze întâlniri cu membrii lor, oferindu-se să le prezinte informaţii utile despre schimbările legislative din domeniul sanitar.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro