Mergi la conţinutul principal

Brăilenii nu s-au îmbuibat de Paşte şi 1 Mai

* din fericire, numărul celor care au avut nevoie de îngrijiri medicale nu a crescut foarte mult în perioada Sărbătorilor Pascale faţă de o zi obişnuită * asta s-ar putea traduce prin faptul că brăilenii au conştientizat că mâncarea şi alcoolul în exces dăunează sănătăţii şi au ales să fie cumpătaţi

 

 

Brăilenii au fost destul de cumpătaţi în această mini-vacanţă de Paşte şi 1 Mai, dovadă fiind numărul solicitărilor înregistrate la dispeceratul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Brăila. În cele şase zile libere, salvările au răspuns, per total, la 797 de chemări în municipiu şi judeţ. Spre deosebire de alţi ani, când solicitările depăşeau 120 în zilele libere, anul acesta de Paşte, brăilenii nu au mai exagerat nici cu mâncarea, nici cu băuturile alcoolice. Spre exemplu, în Vinerea Mare au fost 114 chemări, iar în Sâmbăta Mare 110, ca-ntr-o zi obişnuită. Duminică, în Prima zi de Paşte, au fost 139 de solicitări, dintre care 5 persoane acuzau dureri abdominale din cauza mâncării, iar alte 5 comsumaseră alcool peste măsură. Cele mai multe chemări au fost luni - atunci când s-a sărbătorit şi Sf. Gheorghe - 163 de solicitări înregistrate la dispecerat, şi marţi, 161 de solicitări. Ziua de 1 Mai a fost liniştită pentru angajaţii SAJ, deoarece aceştia au răspuns la 110 chemări, media zilnică obişnuită. Probabil cifra a fost influenţată şi de vremea neprielnică picnicurilor şi grătarelor la iarbă verde.

În 2018, în perioada Sărbătorilor Pascale, s-au înregistrat mult mai multe solicitări: în Joia Mare, au fost înregistrate 176 apeluri la dispeceratul SAJ Brăila. În Vinerea Mare au fost doar 123 apeluri, iar sâmbătă 142. În prima zi de Paşte, s-au înmulţit chemările, fiind 168 la număr, iar în a doua zi de mare sărbătoare, 173 brăileni au avut nevoie de îngrijiri medicale.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro