Mergi la conţinutul principal

Brăilenii, nemulțumiți de mormanele de zăpadă lasate «la topit» în oraș

* o cititoare a cotidianului ”Obiectiv – Vocea Brăilei” ne-a scris, recent, pentru a ne sesiza o serie de probleme legate de modul în care autoritățile s-au mișcat în privința deszăpezirii în acest an * aceasta s-a arătat total nemulțumită de maldărele de zăpadă lăsate pur și simplu pe marginea trotuarelor, cu săptămânile, uneori blocând accesul pietonilor și forțându-i să meargă pe șosele * femeia ne-a dat ca exemplu trecerea de pietoni de lângă Școala „Mihai Eminescu” din Hipodrom, unde copiii se expun atunci când traversează strada, deoarece vizibilitatea șoferilor este redusă din pricina mormanelor de zăpadă * aceasta a mai sesizat și faptul că odată cu încălzirea vremii și cu topirea zăpezilor, ies la suprafață dejecțiile câinilor, pe care proprietarii de animale le ignoră pur și simplu, fără ca autoritățile să îi amendeze

 

 

 

Munții de zăpadă lăsați în această iarnă să se topească de la sine pe trotuarele din oraș i-au scandalizat pe mulți dintre brăileni, aceștia plângându-se că sunt forțați să ocolească mergând prin șosea. Despre acest subiect ne-a scris, recent, o cititoare pe adresa cotidianului ”Obiectiv – Vocea Brăilei”, în încercarea de a le atrage atenția autorităților că astfel de situații se regăsesc și în apropierea școlilor, unde copiii sunt astfel expuși pericolelor, în condițiile în care mormanele de zăpadă reduc destul de mult vizibilitatea șoferilor, chiar în dreptul trecerilor de pietoni. Femeia a dat ca exemplu zebra din apropierea școlii Gimnaziale ”Mihai Eminescu” din cartierul Hipodrom, foarte des traversată de copiii care vin sau pleacă de la școală și de părinții și bunicii acestora. Cititoarea ne-a transmis și o fotografie pentru a-și întări acuzațiile.

Citeam un articol despre deszăpezire și mi-am amintit că singurul utilaj care a trecut pe strada mea a fost un tractor cu lamă, dar nu prea aduna zăpada. A tasat-o trecând cu cauciucurile peste ea și restul Dumnezeu cu mila! Poza pe care v-am trimis-o este făcută lângă școala Mihai Eminescu iar copiii, părinții și bunicii au fost și sunt nevoiți să treacă pe lângă mașinile în mers. La prânz este foarte aglomerat acolo”, ne-a semnalat brăileanca.

 

Primăvara scoate la iveală și nesimțirea unora dintre proprietarii de câini

În același context, femeia a dorit să precizeze și că deși odată cu încălzirea vremii de afară zăpada se topește și că probabil în zilele următoare vor dispărea de la sine și mormanele de pe marginea trotuarelor, acest lucru aduce în prim-plan o altă chestiune supărătoare: dejecțiile animalelor de companie, neadunate de către proprietari.

Bine că s-a încălzit vremea și că se topesc nămeții, dar acum a apărut altă problemă despre care nimeni nu pomenește: răhățeii lăsați de câini în zăpadă, în mijlocul trotuarelor. Stăpânii lor nu adună după ei nici când este vreme bună. Cum să adune ei răhățeii din zăpadă?!”, ne-a mai transmis femeia, nemulțumită.

Cert este că despre această situație deranjantă cititorii cotidianului ”Obiectiv – Vocea Brăilei” s-au plâns și cu alte ocazii, însă rămâne de văzut în ce măsură autoritățile vor lua problema în serios și vor încerca să impună legislația în vigoare, care prevede foarte clar obligativitatea proprietarilor de câini să strângă fecalele animalelor de pe domeniul public.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro