Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Brăilenii, mai vigilenți pe caniculă!

* cel puțin așa apreciază conducerea Serviciului Județean de Ambulanță Brăila, care a constatat că, față de alți ani, au fost mult mai puține apeluri la 112 din cauza caniculei, semn că brăilenii sunt mai atenți la sfaturile medicilor, dar și la atenționările de vreme severă * potrivit SAJ Brăila, în ultimele 24 de ore, au fost până în 10 astfel de solicitări și toate s-au rezolvat cu bine

 

Din fericire, codul galben de caniculă nu a mai făcut multe victime la Brăila. Dacă în alți ani, în zilele caniculare, se înregistrau sute de apeluri la 112 din cauza căldurii, anul acesta lucrurile stau diferit. Numărul solicitărilor la Serviciul Județean de Ambulanță (SAJ) Brăila, de exemplu, în ultimele 24 de ore, nu a depășit 10 apeluri. ”Am avut lipotimii în locuri publice, la biserică, în piață și acasă. Toate s-au rezolvat. Unii au fost duși la spital, alții au fost tratați direct acasă sau în ambulanță, acolo unde am fost solicitați. Nu au fost cazuri grave și nicio o explozie de cazuri ca în alți ani. În ultimele 24 de ore, să zic că am avut până în 10 astfel de solicitări din cauza caniculei”, ne-a declarat, ieri, medicul Viorica Iuga, managerul SAJ Brăila. E semn că oamenii sunt mai vigilenți și iau în serios sfaturile medicilor și avertizările de vreme severă, după cum apreciază managerul de la Ambulanță. ”Spre surprinderea mea, am observat că oamenii sunt mai atenți. Pe stradă nu am mai văzut pe nimeni fără pălărie sau o șapcă pe cap, vorbesc și de tineri și vârstnici. Pe mulți i-am văzut cu apa în mână și nu mai stau în soare. Disconfortul termic este oricum foarte ridicat și sper că oamenii, mai ales cei care se știu cu probleme de sănătate, să se ferească să iasă afară la orele amiezii. Și chiar dacă stau în casă, să nu uite să se hidrateze, e foarte important pentru absolut oricine”, a precizat managerul SAJ Brăila.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), ieri, 28 iulie a.c, la ora 13.00, la Brăila, temperatura resimțită era de 41 de grade. Din păcate, canicula și temperaturile ridicate se vor resimți și în perioada următoare, până pe 1 și 2 august, când vor fi așteptate și perioade de instabilitate atmosferică cu averse și descărcări electrice.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii