Mergi la conţinutul principal

Brăilenii, mai cumpătați de sărbători decât în anii trecuți

* potrivit dr. Dragoș Voicu, medic primar chirurg și director medical al Spitalului Județean de Urgență Brăila, de Crăciun și revelion au fost mai puține cazuri de colecisto-pancreatite legate de alimentația tradițională, dar mai grave decât în anii trecuți * totodată, nu au fost semnalate cazuri de pacienți răniți de petarde și artificii

 

Spre deosebire de anii trecuți, Unitatea de Primiri Urgențe Brăila (UPU), deși plină de pacienți chiar și în perioada Sărbătorilor de iarnă, s-a confruntat cu mai puține cazuri de etilism și afecțiuni datorate excesului de mâncare tradițională, decât în anii trecuți. Spitalele brăilene sunt obișnuite ca, de Crăciun și de Anul Nou, să primească indivizii beți/recalcitranți sau intrați în comă după ce s-au îmbuibat cu mâncare. Da data aceasta, însă, medicii și asistenții de la UPU - Spitalul Județean de Urgență Brăila, care au fost la datorie chiar și la cumpăna dintre ani, au avut mai puține astfel de cazuri, ceea ce înseamnă că brăilenii au fost ceva mai cumpătați.

Din fericire, anul acesta, de Sărbători, nu au fost înregistrate nici cazuri de accidente cauzate de folosirea ilegală a pocnitorilor și artificiilor.  

"Au fost cazuri de etilism și colecisto-pancreatite (legate de alimentația tradițională) în număr mai mic decât în alți ani, dar forme mai grave. Am avut trei colecistite acute gangrenoase alitiazice (fără calculi). Pacienții aveau o suferință cronică tratată cu regim alimentar și medicamente, numai că, în momentul în care "au călcat pe lângă" regimul alimentar, situația s-a agravat rapid și au ajuns la operație", ne-a declarat dr. Dragoș Voicu, medic primar chirurg, directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Brăila, care s-a aflat "pe baricade" la Blocul operator chiar și pe 31 decembrie, în ultima zi a anului 2021.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu