Mergi la conţinutul principal

Brăilenii, interesaţi de un loc de muncă în Olanda

Vineri, 16 ianuarie 2015, la sediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Brăila (AJOFM) a avut loc sesiunea de informare "Primul pas către mobilitatea forţei de muncă în Olanda", eveniment organizat cu sprijinul Ambasadei Olandei în România. La eveniment, au participat (din partea Ambasadei Olandei la Bucureşti) Geert Jan Buisman, coordonatorul reţelei regionale de consilieri pentru afaceri sociale, cu responsabilităţi în domeniul mobilităţii forţei de muncă în România, Polonia şi Bulgaria, precum şi Rodica Cărăuşu, în calitate de policy officer social affairs.
La eveniment au fost prezenţi reprezentanţi ai autorităţilor locale, ai instituţiilor publice, ai unor organizaţii neguvernamentale, precum şi persoane interesate de un loc de munca în UE/SEE, cu precădere în Olanda.
Potrivit directorului executiv al AJOFM Brăila, Monica Bratu, cei prezenti au căutat împreună soluţii, astfel încât brăilenii să poată avea acces la informaţii referitoare la drepturile, obligaţiile, riscurile şi oportunităţile pe care le au atunci când decid să desfăşoare o activitate lucrativă pe teritoriul Olandei. Au fost detaliate o serie de aspecte legate de condiţiile de muncă din Olanda, iar organizatorii au distribuit broşuri în limba româna, având genericul "Nou în Olanda", ghid ce cuprinde tot ce trebuie să ştie un muncitor imigrant european.
"Scopul campaniei este de informare a cetăţenilor români, pentru a evita orice formă de exploatare la care poate fi expusă persoana care lucrează în Olanda, tratament diferenţiat sau discriminare", a precizat Bratu.
Pentru informaţii privind locurile de muncă din Olanda şi nu numai, brăilenii din mediul urban şi cei din mediul rural pot beneficia de consilierea specialiştilor din cadrul organizaţiei guvernamentale EURES ("EURopean Employment Services") - reţeaua serviciilor publice de ocupare europene.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro